Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ - Ανάγκη να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας

Ελληνοτουρκικά: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ – Ανάγκη να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας

Τονίστηκε η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Αλλάζει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά καθώς η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται μετά τις δύο ανείπωτες τραγωδίες που σημειώθηκαν και στις δύο χώρες.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν σταματήσει μετά τον σεισμό τις καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις που έκαναν, αλλά και οι ενέργειες αναθεωρητισμού, ενώ και η Τουρκία έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το γεγονός όμως το κλίμα βελτιώνεται αποτυπώνεται και στις επικοινωνίες που έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι οποίοι συμφώνησαν να επανεκκινήσει και με μεγαλύτερη συχνότητα ο διάλογος Αθήνας – Άγκυρας.

Σε αυτό το κλίμα σήμερα, Πέμπτη (9/3), ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, την πρώτη μάλιστα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024