Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χουλουσί Ακάρ: Οι στρατιώτες κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον σεισμό

Χουλουσί Ακάρ: Οι στρατιώτες κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον σεισμό

«Αυτές οι προκατειλημμένες κατηγορίες δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τον σεισμό.

Ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι οι τούρκοι στρατιώτες άργησαν πολύ να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μετά τους δύο σεισμούς που έπληξαν στις 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία.

«Αυτές οι προκατειλημμένες κατηγορίες δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και δεν μπορούν να εξηγηθούν με καλή πίστη», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συμμετέχοντας μέσω βίντεο σε συνεδρίαση στη νότια επαρχία Χατάι.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργεό

«Τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή με τους στρατιώτες τους, πολιτικό προσωπικό, εργάτες και τεχνικό προσωπικό και έσπευσαν στο πλευρό αυτών που χρειάζονταν βοήθεια» πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Τέλος οι έρευνες για την διάσωση των εγκλωβισμένων

Πολλοί είναι αυτοί που προσεύχονται πλέον μόνον για να βρεθούν τα πτώματα των οικείων τους για να μπορέσουν να τους κηδεύσουν. «Αν θα προσευχόμουν να βρω έναν νεκρό; Ναι (…) πρέπει να παραδώσουμε το σώμα του στην οικογένεια», είπε ο χειριστής εκσκαφέα Ακίν Μποζκούρτ καθώς απομάκρυνε τα συντρίμμια από κατεστραμμένο κτίριο στην πόλη Καχραμανμαράς.

«Όταν βγάζεις ένα πτώμα κάτω από τόνους ερειπίων, οικογένειες περιμένουν με ελπίδα», συνέχισε ο Μποζκούρτ. «Θέλουν να κάνουν κηδεία. Θέλουν έναν τάφο».

Βάσει της ισλαμικής παράδοσης, οι νεκροί πρέπει να ενταφιάζονται το συντομότερο δυνατό. Σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες ανάσυρσης επιζώντων από τα ερείπια, 12 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να απομακρύνουν τα μπάζα με τα χέρια σε σημείο όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις διάσωσης στην Αντάκια (Αντιόχεια) χθες, Σάββατο, το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024