Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την απαγόρευση παραστάσεων με drag queens στο Τενεσί

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την απαγόρευση παραστάσεων με drag queens στο Τενεσί

Γελοίο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος το νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύονται οι παραστάσεις drag queens στο Τενεσί, την πρώτη αμερικάνικη πολιτεία που νομοθετεί εναντίον των drag shows.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Carlos Barria) Καρίν Ζαν-Πιερ καταδίκασε χθες Παρασκευή ως «γελοίο» και «επικίνδυνο» το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι, με το οποίο απαγορεύει τις παραστάσεις με drag queens σε δημόσιους χώρους της πολιτείας του.

«Αντιμετωπίζουν κίνδυνο βίας»

«Αυτού του είδους οι γελοίες αποφάσεις όχι μόνο είναι περιττές, είναι επίσης επικίνδυνες», ιδίως «σε μια εποχή που τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν κίνδυνο βίας», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του προέδρου Μπάιντεν.

Το Τενεσί είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που νομοθετεί εναντίον των drag shows, επικαλούμενο την έκθεση ανηλίκων σε τολμηρό σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ενδέχεται όμως ν’ ακολουθήσουν και άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Κάνσας ή η Αριζόνα. Σε τουλάχιστον 12 αμερικανικές πολιτείες εκλεγμένοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει ανάλογα μέτρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αυτό που επίσης έχει προκαλέσει ανησυχία στην ευρύτερη κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι η γλώσσα του νομοσχεδίου που υπέγραψε ο κυβερνήτης του Τενεσί.

«Αρσενικοί ή θηλυκοί μιμητές»

Οι ερμηνευτές drag ορίζονται ως «αρσενικοί ή θηλυκοί μιμητές». Ο Henry Seaton της ACLU (Αμερικανική Ενωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες) του Τενεσί λέει ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τους queer κατοίκους του Τενεσί σε όλους τους τομείς, όχι μόνο τους drag performers.

«Είναι, τελικά, αυτός ο λεπτός και σκοτεινός τρόπος για να ποινικοποιηθεί περαιτέρω το να είσαι τρανς», λέει ο Seaton.

Οι παραστάσεις με drag queens είναι ένα από τα πιο πρόσφατα πεδία διαμάχης σε πολιτείες όπου συντηρητικοί αξιωματούχοι εγείρουν ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από το φύλο ή τη σεξουαλικότητα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024