Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πινέλα μακιγιάζ: Πώς και πότε πρέπει να τα καθαρίζετε

Πινέλα μακιγιάζ: Πώς και πότε πρέπει να τα καθαρίζετε

Για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας και για την διατηρήσετε φρέσκια και λαμπερή μην ξεχνάτε να πλένετε τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ.

Τα χρησιμοποιούμε για να απλώσουμε το foundation, να τελειοποιήσουμε την σκιά ή για να εφαρμόσουμε το λαμπερό highlighter στα ζυγωματικά. Διαρκώς αγοράζουμε καινούργια αλλά ποτέ δεν φτάνουν. Φυσικά, όλα αυτά τα λέμε για να περιγράψουμε τα χρηστικά και πολύτιμα πινέλα μακιγιάζ που μας βοηθούν κάθε φορά να το «απογειώσουμε» για να δείχνουμε έξτρα λαμπερές και ξεκούραστες.

Για να συνεχίσουν όμως, να αποδίδουν τα μέγιστα και να μην βλάψουν την επιδερμίδα σας, τα πινέλα μακιγιάζ χρειάζονται τακτικό και ενδελεχή καθαρισμό. Εσείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τα πινέλα σας;

Αν δεν μπορείτε, να θυμηθείτε τότε δεν είστε μόνοι, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 39% των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν το μακιγιάζ τους, φαίνεται ότι τα πλένουν λιγότερο από μια φορά τον μήνα. Μάλιστα, το 22% παραδέχθηκε ότι δεν τα καθαρίζει ποτέ, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του δέρματος.

Γιατί πρέπει να πλένετε τα πινέλα μακιγιάζ

Ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν θέλετε να παραλείψετε τον ενδελεχή τους καθαρισμό είναι για να αποφύγετε τα ενοχλητικά σπυράκια, «ξεσπάσματα» της επιδερμίδας ή τυχόν ερεθισμούς και ερυθρότητα.

Όταν τα πινέλα μακιγιάζ μένουν άπλυτα, μπορεί να συσσωρευτούν ρύποι, σωματίδια σκόνης, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια από το δέρμα σας και υπολείμματα από τις προηγούμενες φορές που εφαρμόσετε το foundation ή το ρουζ σας.

Και επειδή το πινέλο έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας, όλα αυτά τα υπολείμματα μπορεί να «φράξουν» τους πόρους σας, οδηγώντας σε έντονα και ενοχλητικά «ξεσπάσματα», που δύσκολα καλύπτονται.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή καλλυντικών με ακαθάριστα πινέλα μακιγιάζ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, ειδικά αν υπάρχει ένα ανεπαίσθητο άνοιγμα στην επιδερμίδα σας, όπως μια μικροσκοπική γρατζουνιά, που μπορεί να δημιουργηθεί από, ας πούμε, τη χρήση σκληρού απολεπιστικού ή τα σκασμένα χείλη.

Κάθε πότε και πώς πρέπει να τα καθαρίζετε

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας και να σκοτώσετε τυχόν επιβλαβή βακτήρια που παραμένουν στα πινέλα μακιγιάζ σας, είναι καλή ιδέα να τα πλένετε κάθε 7 έως 10 ημέρες.

Για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, οι δερματολόγοι συνιστούν τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Ξεπλύνετε τις άκρες των πινέλων σας κάτω από χλιαρό, τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μακιγιάζ.
  • Ξεπλύνετε μόνο την άκρη, καθώς βυθίζοντας ολόκληρη την κεφαλή της βούρτσας θα διαλυθεί τελικά η κόλλα που συνδέει την κεφαλή της βούρτσας με τη λαβή.
  • Γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό και μια κουταλιά της σούπας είτε απαλό σαμπουάν είτε ήπιο καθαριστικό, όπως αυτό που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Η χρήση απλού σαπουνιού και νερού μπορεί να στεγνώσει τις τρίχες.
  • Περιστρέψτε κάθε άκρη του πινέλου στο μπολ. Για να δημιουργήσετε αφρό, δοκιμάστε να τρίψετε την άκρη του πινέλου με τα δάχτυλα ή να τρίψετε απαλά το πινέλο στην παλάμη σας.
  • Ξεπλύνετε τις άκρες του πινέλου κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Συνεχίστε να πλένετε με αφρό και να ξεπλένετε κάθε πινέλο, μέχρι να τρέξει καθαρό νερό από το πινέλο σας.
  • Αφαιρέστε το νερό, πιέζοντας το πινέλο με μια καθαρή, στεγνή χαρτοπετσέτα.
  • Τοποθετήστε τα πινέλα σας να στεγνώσουν σε μια πετσέτα με τις άκρες να κρέμονται από την άκρη του πάγκου.
  • Μην στεγνώνετε τα πινέλα σας σε όρθια θέση σε ένα δοχείο, καθώς το νερό θα τρέξει προς την κεφαλή, διαλύοντας την κόλλα που συνδέει την κεφαλή του πινέλου με την λαβή.

Εάν τελικά διαπιστώσετε ότι έχει έρθει η στιγμή να τα ανανεώσετε, θα βρείτε τα ιδανικά, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε πινέλα μακιγιάζ ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη εφαρμογή της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Μην ξεχνάτε ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024