Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Πρώτο τηλέφωνο στον Δένδια από τον Τσαβούσογλου - Αλληλεγγύη στην Ελλάδα εκφράζουν ξένοι ΥΠΕΞ

Τέμπη: Πρώτο τηλέφωνο στον Δένδια από τον Τσαβούσογλου – Αλληλεγγύη στην Ελλάδα εκφράζουν ξένοι ΥΠΕΞ

Η Τουρκία «μοιράζεται τον πόνο της Ελλάδας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον Δένδια

Το πρώτο τηλεφωνήματα που δημοσιοποίησε ότι δέχτηκε ο Νίκος Δένδιας αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν αυτό του τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter ο Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δένδια στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με τον υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει τις ευχαριστίες του στον ομόλογο του για την αλληλεγγύη.

Σχετικό τουίτ έκανε και ο Τσαβούσογλου σημειώνοντας ότι η Τουρκία «μοιράζεται τον πόνο της Ελλάδας». Σχετική ανακοίνωση για το δυστύχημα στην οποία εκφράζονται συλλυπητήρια στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων που συνέβη χθες τη νύχτα στη γείτονα μας Ελλάδα, κατά το οποίο αρκετοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, στον Ελληνικό λαό και στην Ελληνική κυβέρνηση και ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στα ελληνικά η ανάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν, για το δυστύχημα. «Η σκέψη μου στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων» αναφέρει ο γάλλος πρόεδρος.

Συγκλονισμένος για την τραγωδία που συνέβη στην Ελλάδα, δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων».

Εκφράζει επίσης «τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την Κυβέρνηση της χώρας».

Σειρά τηλεφωνημάτων για συλλυπητήρια και έκφραση αλληλεγγύης δέχθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Με τον ΥΠΕΞ επικοινώνησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα για να δηλώσει τα «ειλικρινή συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Υπουργός τον ευχαρίστησε για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία».

Επικοινωνία είχε επίσης ο ΥΠΕΞ με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, που εξέφρασε τη στήριξη της Ρώμης στον ελληνικό λαό.

Ακόμα συλλυπητήρια και συμπαράσταση εκ μέρους της Αυστρίας δήλωσε στον Δένδια ο ομόλογος του Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ.

Με τον Δένδια επικοινώνησε και ο βρετανός ΥΠΕΞ, Τζέιμς Κλέβερλι.

Συλλυπητήρια για το δυστύχημα στα Τέμπη εκ μέρους της Γερμανίας στον ΥΠΕΞ εξέφρασε η ομόλογος του Αναλένα Μπέρμποκ.

Εκ μέρους του Ισραήλ με το Δένδια επικοινώνησε ο ομόλογος του Έλι Κοέν.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε με το Νίκο Δένδια επίσης ο κροάτης ΥΠΕΞ, Gordan Grlić Radman ο οποίος επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στο λαό της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο ΥΠΕΞ της Πορτογαλίας João Cravinho εξέφρασε στον ΥΠΕΞ και αυτός με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Δένδια είχε και ο πρόεδρος της Βουλής της Πορτογαλίας και πρώην ΥΠΕΞ της χώρας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Στο πλευρό της Ελλάδας εκφράζοντας τη συμπαράσταση του δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Δένδια και ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024