Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Το in στον τόπο της τραγωδίας - Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι αγνοούμενοι

Τέμπη: Το in στον τόπο της τραγωδίας – Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι αγνοούμενοι

Σε εθνική τραγωδία εξελίχθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με τουλάχιστον 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα. Νεκροί, πολλοί τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι. Live όλες οι εξελίξεις από το in.

Περισσότερες από 30 ώρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, με τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με εμπορικό τρένο που είχε προορισμό τη Λάρισα.

Οι έρευνες των διασωστών συνεχίζονται, με τις ελπίδες για επιζώντες να έχουν σβήσει, και πλέον επιχειρούν προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια.

Τα πρώτα βαγόνια των τρένων έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα, βυθίζοντας την Ελλάδα στο πένθος.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης και όσο οι ώρες περνούν αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός, με πολλούς νεκρούς, δεκάδες τραυματισμένους κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση, εγκαυματίες και δεκάδες που ακόμη αγνοούνται.

Το in παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και μεταφέρει τις εξελίξεις από τη σιδηροδρομική τραγωδία. Βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης, μαρτυρίες, οι επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών και η τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής 46 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 άτομα που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Στον τόπο της τραγωδίας το in

Προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια οι πυροσβέστες

11:11 Επτά συνολικά σορούς ανέσυραν οι πυροσβέστες

Επτά συνολικά σορούς έχουν απεγκλωβίσει οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

10:46 Στα Τέμπη ο Κουτσούμπας – Μίλησε με πυροσβέστες και διασώστες

Στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνομιλία με διασώστες και στελέχη της Πυροσβεστικής στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

09:47 Στους 46 οι νεκροί από το δυστύχημα

Νέες σορούς ανέσυραν από τα συντρίμμια των τρένων οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει στους 46.

08:19 Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

07:29 Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς (πολλοί ήταν φοιτητές όπως αναφέρεται), στα Τέμπη.

06:10 Στους 42 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν φτάσει στους 42.

06:00 Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες στα συντρίμμια

Όλη τη νύχτα οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνέχισαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και ακόμα δεν έχουν βρεθεί.

22:00 «Ήταν ένα προαναγγελθέν δυστύχημα»

Το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, οδήγησε στη σύγκρουση με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ωστόσο όπως καταγγέλλουν μηχανοδηγοί, όλο το τελευταίο διάστημα υπήρχαν προειδοποιήσεις για παραμέληση των υποδομών.

21.10: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Όπως είπε έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

20:00 Διαμαρτυρία με κεριά στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα

18:45 38 οι νεκροί

Σε 38 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκλονιστικά βίντεο από το in λίγες ώρες μετά το δυστύχημα

Γερανοί άρχισαν από τα ξημερώματα να σηκώνουν τα συντρίμμια των βαγονιών και δυστυχώς ήδη έχουν εντοπίσει αρκετά απανθρακωμένα πτώματα, με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Σε παγίδα θανάτου μετατράπηκε το μπαρ του τρένου

 18:45 38 οι νεκροί

Σε 38 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

18.00 Στους 41 οι νεκροί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας δήλωσε ότι οι νεκροί ανέβηκαν στους 41. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική η οποία επισήμως μιλά για 36 νεκρούς. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο αριθμός των νεκρών να ξεπεράσει κατά πολύ τους 50.

17.30 Ταυτοποιήσεις μέσω DNA

Στο νοσοκομείο της Λάρισας έδωσαν δείγμα dna 33 συγγενείς θυμάτων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 12 ανθρωποι που αναζητούν δικούς τους ανθρώπους που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Τα δείγματα ήδη στέλνονται στα εγκληματολογικά στην Αθήνα για ταυτοποίηση.

17:12 Νταλίκα – ψυγείο στην Λάρισα για να διατηρηθούν οι σοροί μέχρι την ταυτοποίηση

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου συγκεντρώνονται οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων, έχει φτάσει μία νταλίκα – ψυγείο, η οποία και θα «φιλοξενήσει» τους νεκρούς, μέχρι να έρθει η ώρα της άχαρης διαδικασίας της ταυτοποίησης.

17:10 Παραδέχθηκε το τραγικό του λάθος ο σταθμάρχης

To τραγικό του λάθος, φέρεται να αποδέχθηκε απολογούμενος ο σταθμάρχης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία που μένει να αποτιμηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πιθανότατα αύριο, οπότε και θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις που θα αφορούν κάθε άλλο υπεύθυνο ο οποίος θα προκύψει στη διάρκεια της έρευνας της δικαιοσύνης.

17:09 Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού, απευθύνουν διάφορες συλλογικότητες, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

17:07 Πανό φοιτητών έξω από το νοσοκομείο Λάρισας

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας όπου τα ασθενοφόρα με τους νεκρούς και τους τραυματίες έφταναν το ένα μετά το άλλο. Οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι φοιτητές. «Καμία ανοχή στη συγκάλυψη για τους νεκρούς συμφοιτητές μας και τα υπόλοιπα θύματα. Δύναμη στις οικογένειες και τους φίλους τους. Αλληλεγγύη στους διασώστες και τους εργαζομένους του ΕΣΥ» αναφέρει πανό που έχει τοποθετηθεί έξω από το Νοσοκομείο Λάρισας.

17:05 Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα βαγόνια εντοπίζουν σορούς θυμάτων και μάλιστα εκτιμάται ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50.

16:59 Δήλωση Μητσοτάκη το απόγευμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δήλωση το απόγευμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

16:55 «Εάν η σύγκρουση γινόταν σε σήραγγα, η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο τραγική»

Σοκάρει η ανάλυση του καθηγητή σεισμολογίας, Ευθύμιου Λέκκα αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Λέκκας αποκάλυψε πως κλάσματα δευτερολέπτων απέτρεψαν μία μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς «εάν οι συρμοί συγκρούονταν στις παρακείμενες σιδηροδρομικές σήραγγες, η υφιστάμενη κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο τραγική».

16:44 Κουτσούμπας: «Μέρα θλίψης και οργής – Να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε»

Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το «πρωτοφανές», όπως το χαρακτήρισε, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, «αλλά και οργής», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

16:30 Θα χρειαστεί εξέταση DNA για να αναγνωριστούν τα θύματα

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος ενημερώνεται από τους γιατρούς για την κατάσταση των τραυματιών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών ενώ παρέχετε και ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

16:26 «Έκανα λάθος, έβαλα το επιβατηγό σε λάθος γραμμή» λέει ο σταθμάρχης Λάρισας

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στο MEGA αποκλειστικές πληροφορίες από την κατάθεση του 60χρονου σταθμάρχη, ο οποίος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

16:10 Προσευχή του πάπα Φραγκίσκου για τα θύματα της τραγωδίας

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την οδύνη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα, και προσεύχεται «για όλους όσους έπληξε η τραγωδία αυτή».

16:07 Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το συμβάν.

«Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος. Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων» συμπλήρωσε.

16:00 Στο ΓΝΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εξακολουθούν να βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικακος.

15:50 Η κατάσταση των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Λάρισας δίνουν μάχη για να κρατήσουν στην ζωή έξι νέους ανθρώπους που διακομίστηκαν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

15:43 Πρώην αχθοφόρος του ΟΣΕ με ελάχιστη εμπειρία ο σταθμάρχης

Πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες φαίνεται πως είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που είχε βάρδια στον σταθμό της Λάρισας τη νύχτα του δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

15:37 Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Hellenic Train – Η πορεία και τα απόνερα μιας ιδιωτικοποίησης

Το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των σιδηροδρομικών φορέων, με φόντο και την πολυσυζητημένη ιδιωτικοποίηση της άλλοτε δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

15:27 Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται και η ειδική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που εξειδικεύεται στις αναγνωρίσεις σορών, η οποία είχε συσταθεί μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 35 δείγματα DNA από συγγενείς αγνοουμένων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών που βρίσκονται στη Λάρισα.

15:15 Τεράστια η ανταπόκριση για αιμοδοσία

Το πρώτο πράγμα που τόνισαν οι γιατροί των νοσοκομείων που βρίσκονται οι τραυματίες ήταν η μεγάλη ανάγκη για αίμα. Έτσι, από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της Λάρισας έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές για τα κρεβάτια αιμοδοσίας που στήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

15:10 Στα Τέμπη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κυρία Σακελλαροπούλου επέστρεψε εκτάκτως από την Μολδαβία προκειμένου να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άτομα.

15:08 Πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Κυρίαρχο θέμα και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες, Τρίτη αργά το βράδυ, στα Τέμπη.

15:04 Στο σημείο της τραγωδίας ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη, βλέποντας από κοντά το μέγεθος της τραγωδίας.

«Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζοντας την οδύνη και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

15:00 «Ξαφνικά μας ανακοινώνεται ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές»

Οι μαρτυρίες των επιβατών για τα εφιαλτικά λεπτά που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη συγκλονίζουν.

14:50 Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

14:39 Όλη η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών

Συνολικά 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 32 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

14:28 Η πορεία των ερευνών

«Το τρένο έχει ελεγχθεί όλο, απλά είχαν μείνε τα τρία πρώτα βαγόνια μαζί με την μηχανή. Έχει ελεγχθεί το βαγόνι του κυλικείου. Έχει ελεγχθεί το βαγόνι με τον αριθμό 3 και τώρα μένει να ελεγχθεί το βαγόνι με τον αριθμό 2, όπου εκεί πράγματι βρίσκουν θύματα. Πιστεύω μέχρι το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε αυτό το βαγόνι» είπε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, για τις εξελίξεις των ερευνών.

14:18 Δραματική έκκληση για αγνοούμενη κοπέλα

Οι συγγενείς των αγνοούμενων βρίσκονται στη Λάρισα αναζητώντας ένα σημάδι ζωής για τα δικά τους πρόσωπα.

Ένα από τα αγνοούμενα άτομα είναι και η Αναστασία Δαμίγου από την Πάφο, η οποία βρισκόταν στο τρένο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

14:05 Ουρές στη Λάρισα για την έκτακτη αιμοδοσία

Την έμπρακτη στήριξή τους στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη δείχνουν οι Λαρισαίοι που από το πρωί σχηματίζουν ουρές για την έκτακτη αιμοδοσία.

13:35 Συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να βρουν σημάδια ζωής ανάμεσα στις άμορφες μάζες των βαγονιών.

13:37 «Ο σταθμάρχης γύρισε λανθασμένα το κλειδί της σιδηροδρομικής γραμμής»

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία ένα ανθρώπινο λάθος έφερε τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Ο σταθμάρχης είναι αυτός που κάνει το χειρισμό για την κατεύθυνση των συρμών, οπότε ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν μπορούμε να ζητάμε συστήματα για έλεγχο γιατί δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα ελέγχου, αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να δει ο σταθμάρχης στην οθόνη του υπολογιστή ως τα δυο τρένα βρίσκονται στην ίδια γραμμή» σημείωσε ο υπάλληλος της Hellenic Train, Νίκος Κιουτσούκης.

13:00 Να μην μείνει το έγκλημα ατιμώρητο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη και σημείωσε ότι το συμβάν είχε προαναγγελθεί από τους εργαζόμενους.

12:50 «Είμαστε στο σκοτάδι»

Για τις τραγικές ώρες που βιώνει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μίλησε στο in ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας ενός 26χρόνου που ταξίδευε με το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και είναι ακόμα αγνοούμενος.

12:30 «Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας»

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός. «Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» τόνισε συγκινημένος.

11:48 Ακόμη και ισόβια

Αντιμέτωποι ακόμα και με βαριά κακουργήματα ενδέχεται να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν βάλει στο κάδρο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που επισύρουν ποινές από πρόσκαιρη κάθειρξη δέκα ετών μέχρι και ισόβια.

11:24 Αναμένεται αύξηση των νεκρών

Οι έρευνες στα συντρίμμια των βαγονιών συνεχίζονται και η Πυροσβεστική προεξοφλεί ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως ανέφερε στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

10:00 Τριήμερο πένθος

Κηρύσσετε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 36 νεκρούς, με ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνουν στο σημείο του δυστυχήματος. Στα Τέμπη μεταβαίνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

9:35 Στους 36 οι νεκροί

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών όσο προχωρούν οι έρευνες. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το in στο νοσοκομείο – Συγκλονίζουν οι συγγενείς

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας. Συγγενείς επιβατών περιμένουν να μάθουν τι απέγινε ο δικός τους άνθρωπος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

Για πολύ δύσκολο έργο μιλά η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία τονίζει.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επομιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

9:30 Εισαγγελική παρέμβαση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

9:20 Οικονόμου: Έχει ξεκινήσει έρευνα

Σε δήλωσή του έξω από το Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Οικονόμου τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για αυτή την τραγωδία.

Το μέγεθος της τραγωδίας καταγράφει το in

Η επιβατική αμαξοστοιχίαπου εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

6:18 Στους 32 οι νεκροί

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 32. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 55 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης . Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Η τραγωδία από drone

To Mega στο σημείο της σύγκρουσης

6:04 Πολλοί νέα παιδιά μεταξύ των επιβατών

5:44 Στο ΑΤ Λάρισας ο σταθμάρχης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα καθώς.

Για προανάκριση βρίσκονται στο Τμήμα και ο κλειδούχος, καθώς και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train και εξετάζονται προανακριτικά.

5:35 Πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία – Βίντεο

5:29 Από τον ασύρματο είπαν «πάμε και όπου βγει»

Όπως κατήγγειλε επιβάτης της αμαξοστοιχίας, το τρένο είχε καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσαλο και άκουσε από τον ασύρματο να λέγεται: «Πάμε και όπου βγει».

«Όταν ακούσαμε τον οδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτήριων και να λέει ‘πάμε και όπου βγει’, σίγουρα, είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν πάει καλά. Το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, ‘πάμε και όπου βγει’. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Η συγκλονιστική μαρτυρία

5:10 Στους 29 οι νεκροί

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για αύξηση των νεκρών από το δυστύχημα. Στους 29 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

4:40 Σοκαριστικά βίντεο και μαρτυρίες από τη σύγκρουση

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», λέει επιβάτης. Σοκαρισμένοι επιβάτες περιγράφουν τι έζησαν.

Διαβάστε εδώ

4:20 Λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος κάνει λόγο για λάθος στη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εμπορικό τρένο και η αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με περίπου 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό, να συγκρουστούν μετωπικά.

4:02 Στους 26 οι νεκροί

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός: 26 νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία, σύμφωνα με τη νεότερη επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 85 τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Νεότερη έκτακτη ενημέρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών πραγματοποίησε σήμερα, 01 Μαρτίου 2023, στις 04:00, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλημέρα σας και πάλι από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης από τις δυνάμεις, του Πυροσβεστικού Σώματος με συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων, στο έργο απεγκλωβισμού συνδράμουν και γερανοφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 26, ενώ έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 85 τραυματίες.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί ήδη με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι σοροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

3:30 «Ακούγαμε άτομα να φωνάζουν καιγόμαστε» – Νέες μαρτυρίες από τη σύγκρουση τρένων

Πολλοί τραυματίες, με αίματα και σκισίματα στα ρούχα έφτασαν με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη και ξέσπασαν σε λυγμούς.

Το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και το οποίο ήταν γεμάτο με 50 άτομα έφτασε λίγο πριν τις 2 το βράδυ στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το thesstoday.gr υπήρχαν και πολλοί τραυματίες οι οποίοι ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους.

Δείτε εδώ περισσότερα

3:05 Ξένα ΜΜΕ δίνουν έκτακτη είδηση το δυστύχημα

3:00 16 νεκροί, 85 τραυματίες στα νοσοκομεία

16 οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 85 τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Σε ασφαλή σημεία οι περισσότεροι εκ των επιβαινόντων.

Πολύ δύσκολη η διαδικασία απεγκλωβισμού λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανάφερε:

«Εχθές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Το περιστατικό αφορά σύγκρουση, εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα, το Ε.Κ.Α.Β. επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα, συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία.

Για το τραγικό συμβάν εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξαν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο της Κατερίνης. Επίσης, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Γεννηματά» Θεσσαλονίκης, που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο, έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα Νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, η πρώτη Στρατιά και οι Στρατιωτικές Μονάδες Θεσσαλίας, έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχθούν τραυματίες.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

2:41 Έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Στους επιβάτες βρίσκονταν πολλά παιδιά και φοιτητές που είχαν πάει εκδρομές λόγω τριημέρου.

Γονείς και συγγενείς άσπροι από το φόβο και την αγωνία, μετά την πρώτη επικοινωνία μαζί τους πήγαν στη Θεσσαλονίκη όπου θα επέστρεφαν με λεωφορεία.

Το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και το οποίο ήταν γεμάτο με 50 άτομα έφτασε λίγο πριν τις 2 το βράδυ στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

2:32 Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Για τουλάχιστον 10 νεκρούς κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες. Στους 25 οι σοβαρά τραυματισμένοι. Ήδη κάποιοι έχουν διασωληνωθεί.

Διασώστες μιλούν για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων που δεν επικοινωνούν, γιατί προφανώς έχουν χάσει τις αισθήσεις τους.

2:28 Ανακοίνωση της Hellenic Train

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα με αρκετή καθυστέρηση εξέδωσε η εταιρεία Hellenic Train.

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

2:20 Αναμένεται ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Η επίσημη ενημέρωση θα γίνει γύρω στις 2:30 από τον εκπρόσωπο Τυπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιαννη

1:48  Αναβάλλει την περιοδεία ο Μητσοτάκης

Αναβάλλει την αυριανή περιοδεία στη δυτική Θεσσαλονίκη ο Κυριακος Μητσοτάκης

1:40 Στο Κέντρο Επιχειρήσεων η πολιτική ηγεσία 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα ο υπουργος Χρηστος Στυλιανιδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγος και η ηγεσία του Πυροσβεστικου Σώματος.

Επίσης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικακος, ο αρχηγος Κώστας Σκούμας και οι επιτελείς.

Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

1:36 Τραυματίστηκαν παιδιά

«Από την πρώτη στιγμή συντονιστήκαμε και ήδη οι πρώτοι δέκα τραυματίες, βρίσκονται στο νοσοκομείο μας», λέει στο GRTimes ο διοικητής του Πανεπιστημίου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι τρεις εξ αυτών έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

«Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά», προσθέτει ο διοικητής, προσθέτοντας ότι κατόπιν συνεννόησης θα ανοίξει εφημερία και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο διαθέτει Παιδοχειρουργική Κλινική, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα τραυματισμένα ανήλικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τρένο υπήρχαν και αρκετοί φοιτητές που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη λόγω τριημέρου. Αναστατωμένοι γονείς μαζεύονται στη Θεσσαλονίκη.

1:33 Έσβησε η φωτιά

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά από την σύγκρουση έχει κατασβηστεί, ενώ καπνοί υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο από τα λάδια της μηχανής.

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα δύο πρώτα επιβατικά βαγόνια, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

1:22 Ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, Νίκος Παππάς, όπου υπήρξε εκτροχιασμός και σύγκρουση αμαξοστοιχιών.

1:20 Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από  την αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας, επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Σχετικά με τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν η ενημέρωση από την κυβέρνηση προσθέτει ότι επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ (ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής).

Ρίχνονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στη διάσωση και στην περίθαλψη αυτή τη στιγμή, διαμηνύει η κυβέρνηση.

00:59 Επι ποδός η κυβέρνηση – Ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ενώ ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία της περιοχής για να δεχθούν τους τραυματίες.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, για τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ, Αστυνομία και Στρατός, ενώ 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Όπως προσθέτουν, εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή, εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

00:47 40 πυροσβέστες – 30 ασθενοφόρα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

00: 20 Από την πρώτη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση των Αρχών

Δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή επιβάτη, που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

00:05 Εκτροχιασμός τρένου στα Τέμπη – Φόβοι για νεκρούς, πολλοί τραυματίες

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024