Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτροχιασμός τρένου: «Ακούγαμε άτομα να φωνάζουν καιγόμαστε, βοήθεια» - Νέες μαρτυρίες για τη σύγκρουση τρένων

Εκτροχιασμός τρένου: «Ακούγαμε άτομα να φωνάζουν καιγόμαστε, βοήθεια» – Νέες μαρτυρίες για τη σύγκρουση τρένων

Πολλοί τραυματίες, με αίματα και σκισίματα στα ρούχα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και ξέσπασαν σε λυγμούς.

Στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη έφτασε το πρώτο με λεωφορείο με επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός με αποτέλεσμα την τραγωδία με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς.

Το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και το οποίο ήταν γεμάτο με 50 άτομα έφτασε λίγο πριν τις 2 το βράδυ στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το thesstoday.gr υπήρχαν και πολλοί τραυματίες, με αίματα και σκισίματα στα ρούχα, οι οποίοι ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ», δήλωσε στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

«Νομίζω πως είμαι καλά, πίστευα ότι θα πεθάνω»

Μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στο επιβατικό τρένο περιέγραψε στο ThessToday.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε πιστεύοντας ότι εκεί μέσα θα χάσει τη ζωή της. «Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

Τα μοιραία λεπτά περιέγραψε ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος δηλώνει: «Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμη δεν νιώθω ζωντανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους. Παράλληλα έξω από τον ΟΣΕ βρίσκονταν κάποιοι συγγενείς που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και αγωνιούν.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία αλλά ούτε και από κάποιον στον σταθμό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους μας» ανέφερε μια γυναίκα η οποία περιμένει τον εγγονό της.

Σημειώνεται πως αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη τρία λεωφορεία με επιζώντες της τραγωδίας.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024