Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50

Τέμπη: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50

Με DNA η αναγνώριση των θυμάτων.

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα βαγόνια εντοπίζουν σορούς θυμάτων και μάλιστα εκτιμάται ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50.

Όπως είπε ο  αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, θεωρούν ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον ακόμα 15 νεκροί.

«Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας και άνθρωποι που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν ότι θα έχουμε τουλάχιστον άλλους 15 νεκρούς, λόγω του γεγονότος ότι είναι περίπου 2-4 οι εργοδηγοί και μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Θα είναι περίπου 50 νεκροί και ίσως λίγο παραπάνω. Αυτή η εκτίμηση υπάρχει από τους πυροσβέστες που επιχειρούν στους απεγκλωβισμούς σε εκείνο το βαγόνι που είναι και το μπαρ. Είναι εξαϋλωμένα τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας», είπε χαρακτηριστικά.

Με DNA η ταυτοποίηση των θυμάτων

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και όπως είπε πως έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

«Αυτή την στιγμή ξεκίνησε μια διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τους συγγενείς και ακολουθείται μια διαδικασία είτε φυσικής αναγνώρισης είτε αναγνώρισης DNA. Υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς και επίσης προέχει η περίθαλψη των ασθενών καθώς και το να γίνει ταυτοποίηση των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, μίλησε στο MEGA, για την κατάσταση που επικρατεί στα Τέμπη μετά το τρένο δυστύχημα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, σκηνές βγαλμένες από ταινία. Εμείς λάβαμε την κλήση στις 11.25 και σε επτά λεπτά έφτασαν τα πρώτα ασθενοφόρα και μεταφέραμε αρκετά γρήγορα τους βαριά τραυματισμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024