Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Finding Michael»: Η συγκλονιστική αναζήτηση του 162ου ανθρώπου που πέθανε στο Έβερεστ

«Finding Michael»: Η συγκλονιστική αναζήτηση του 162ου ανθρώπου που πέθανε στο Έβερεστ

Μια συναισθηματική ιστορία για την τραγική απώλεια και την αδελφική αγάπη. Ήταν πίσω στο 1999 που ο Michael Matthews εξαφανίστηκε στο Έβερεστ.

Ήταν πίσω στο 1999 που ο Michael Matthews εξαφανίστηκε στο Έβερεστ. Είχε γίνει στα 22 του χρόνια ο νεότερος Βρετανός που έφτασε στην κορυφή. Τα ίχνη του χάθηκαν τρεις ώρες αργότερα.

Έκτοτε δεν είδε κανείς τον Michael Matthews. Μετά από 24 χρόνια, ο αδερφός του Spencer κάνει τα πάντα για να βρει το πτώμα του αδερφού του που εξαφανίστηκε στο Έβερεστ το 1999.

«Μισώ την εικόνα. Το μόνο που βλέπω είναι ένας νεαρός άντρας στη διαδικασία να χάσει τη ζωή του». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια και κρατώντας στα χέρια τη φωτογραφία του αδερφού Michael Matthews ξεκινά το τρέιλερ του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ «Finding Michael».

Η ταινία μεγάλου μήκους για το Disney+ περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία της προσπάθειας του 34χρονου Spencer να βρει το πτώμα του αδερφού του που εξαφανίστηκε στο Έβερεστ. Ο Michael ήταν τότε μόλις 22 ετών. «Ήταν ο μεγάλος μου αδελφός. Είκοσι χρόνια μετά μας στέλνουν τη φωτογραφία ενός πτώματος, που μοιάζει σαν να είναι ο Michael», συνεχίζει ο Spencer.

Αισθάνεται ότι πρέπει να πάνε στο ίδιο σημείο, να τον βρουν και αν τα καταφέρουν να φέρουν τη σορό του πίσω. Χρειάζονταν να έχουν στο πλευρό τους τους καλύτερους. Θα χρειαζόταν να ψάξουν σε όλο το βουνό. Θα ακολουθούσε τα βήματά του. «Θεέ μου, ελπίζω να τον βρείτε» του λέει η γυναίκα του τη στιγμή που τη φιλάει ενώ κρατάει το νεογέννητο μωράκι τους.

Ο 162ος άνθρωπος που πέθανε στο Έβερεστ

Στην προσπάθεια ηγείται ο κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ «14 κορυφών» Mirmal Purja. Καθοδηγεί μια ομάδα δέκα ατόμων που έχουν έναν και μόνο σκοπό. Να εντοπίσουν τον Michael Matthews. Αντιμετωπίζουν απροσδόκητες και ακραίες προκλήσεις. Στο Έβερεστ χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο επτά άνθρωποι τον χρόνο. «Κανένα βουνό δεν αξίζει να πεθάνεις για δεύτερη φορά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και εκτελεστικός παραγωγός.

O Michael Matthews φέρεται να αντιμετώπισε προβλήματα κατά την κάθοδό του μέσω της «ζώνης θανάτου» νότια του Έβερεστ. Ήταν 13 Μαΐου του 1999. Ήταν αδελφός του συζύγου της Pipa Middleton. Ο έμπειρος αναβάτης είχε κατακτήσει στο παρελθόν την Ακονκάγκουα, τα Πυρηναία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ήταν ο 162ος άνθρωπος που πέθανε στο Έβερεστ.

Η σορός του Michael Matthews δεν βρέθηκε ποτέ και η οικογένειά του δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τι του συνέβη. Ο αδελφός του, που όταν χάθηκε ο Michael ήταν μόλις δέκα ετών, ξεκινά το ταξίδι για να βρει τη σορό του και να τον γυρίσει σπίτι.

«Πονούσα όταν μάθαινα περισσότερα για τον θάνατό του. Ήμουν 10 ετών τότε. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως ήταν πραγματικά άδικο. Πάντα πίστευα ότι θα τον ξαναδώ. Το θεωρούσα αδύνατο να έχει πεθάνει. Ποτέ δεν με διέλυσε με τον τρόπο που επηρέασε τους γονείς μας και τον αδελφό μου».

«Πέθανε εκεί πάνω και πιθανότατα οι τελευταίες σκέψεις του θα ήταν πως δεν θα ξαναδεί ποτέ την οικογένειά του. Έτσι ξεκίνησα να πάω στο Έβερεστ, να τον βρω και να τον φέρω σπίτι». Μια συναισθηματική ιστορία για την τραγική απώλεια και την αδελφική αγάπη. Ένα δύσκολο ταξίδι, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, που αποφάσισε να κάνει ο Spencer με την ελπίδα να δώσει στον γενναίο αδελφό του την κληρονομιά που του αξίζει. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 3 Μαρτίου.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024