Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πολυτάραχη ζωή της Chelly Wilson: Από την Ελλάδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square

Η πολυτάραχη ζωή της Chelly Wilson: Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square

Έζησε μια ζωή απολύτως συναρπαστική και κατάφερε να κυριαρχήσει στη Νέα Υόρκη. Αυτή είναι η Chelly Wilson.

Είχε μια τόσο συναρπαστική ιστορία, που ό,τι και αν έλεγε κανείς για την Chelly Wilson φάνταζε με ψέμα. Σαν να το είχε κάποιος φανταστεί, σαν να μην είχαν συμβεί ποτέ όλα αυτά.

«Η γιαγιά μου ήταν ιδιοκτήτρια των περισσότερων πορνοσινεμά στη Νέα Υόρκη». Τα λόγια ακούγονται στο trailer της ταινίας «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης». Η Βάλερυ Κοντάκου επέλεξε να παρουσιάσει την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η Chelly Wilson, πρωτοπόρα Ελληνοεβραία από τη Θεσσαλονίκη, γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα. Πανούργα επιχειρηματίας, δεν άργησε να διαπρέψει σε έναν χώρο που δύσκολα θα περίμενε κανείς για την εποχή. Με το θράσος και το μυαλό της, έχτισε τη δική της αυτοκρατορία, επαναπροσδιορίζοντας τι σημαίνει ελληνική οικογένεια και Αμερικανικό Όνειρο.

«Η μητέρα μου δεν θα απολογούνταν ποτέ για το ποια ήταν. Ποτέ.» ακούγεται στο trailer για τη ζωή της. Έμενε πάνω από ένα πορνοσινεμά, σαν οχυρό. Ήταν ένας διαφορετικός κόσμος. Η επίσκεψη στο διαμέρισμά της ήταν πάντα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο και το Φεστιβάλ DOC NYC, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς, Η «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» επιστρέφει στην πατρίδα και ξεκινά το ελληνικό της ταξίδι.

Από την επίσημη συμμετοχή της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12 Μαρτίου), η δυναμική Chelly Wilson θα καταλήξει στην Αθήνα για περιορισμένο αριθμό προβολών (31 Μαρτίου, 7 Απριλίου).

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce) trailer GR subs from Exile Films on Vimeo.

Η «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» Chelly Wilson

Από τα τέλη του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80, ένα ήταν το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα των πορνοσινεμά στην Times Square της Νέας Υόρκης: Τσέλι Γουίλσον (Chelly Wilson).

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η εκκεντρική Ελληνοεβραία, λεσβία, μετανάστρια και ευεργέτιδα έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία χάρη στο δαιμόνιο επιχειρηματικό της πνεύμα και την αστείρευτη προσωπικότητά της. Ήταν αυτά τα στοιχεία που την ανέδειξαν σε μια από τις πιο χαρισματικές φιγούρες του χώρου.

Εγκατεστημένη κοντά στην 42η Λεωφόρο, γνωστή και ως The Deuce (=ντόρτια), η Chelly Wilson ζούσε ακριβώς πάνω από το θρυλικό gay πορνοσινεμά Eros, το οποίο φυσικά της ανήκε.

Το τσιγάρο κολλημένο στα χείλη. Σακούλες του σούπερ μάρκετ γεμάτες χαρτονομίσματα στιβαγμένες στη γωνία. Η Chelly ήταν η αδιαμφισβήτητη κεφαλή της οικογένειας.

Συγκέντρωνε γύρω της μια πληθώρα από καλλιτέχνες, συνεργάτες και χαρτόμουτρα. Οι ερωμένες και τα εγγόνια της συμπλήρωναν συχνά το αλλοπρόσαλλο σκηνικό. Ελάχιστοι, όμως, γνώριζαν τι είχε περάσει για να φτάσει ως εκεί.

Η ταινία «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» παρουσιάζει την ιστορία της Chelly Wilson από την αρχή. Από τα πρώτα της βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, μέχρι τα συνταρακτικά γεγονότα που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την Ευρώπη την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με φόντο τον εφιάλτη του Ναζισμού, την άνοδο του φεμινισμού και τη σεξουαλική απελευθέρωση, η «Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» ξεδιπλώνει μια άγνωστη σελίδα της πρόσφατης Ιστορίας.

Και αυτό μέσα από τη ζωή μιας απίθανης γυναίκας που κατάφερε, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ζήσει τη δική της «ακατάλληλη» εκδοχή του Αμερικανικού Ονείρου.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024