Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δύο έφηβοι φέρεται να δολοφόνησαν το τρανς κορίτσι

Βρετανία: Δύο έφηβοι φέρεται να δολοφόνησαν το τρανς κορίτσι

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν αγρυπνίες σε πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στη μνήμη της έφηβης.

Δύο 15χρονα παιδιά προφυλακίστηκαν μετά την κατηγορία της δολοφονίας της τρανς Brianna Ghey.

Η Brianna, 16 ετών, βρέθηκε μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο του Warrington το απόγευμα του Σαββάτου. Η αστυνομία είπε ότι διεξάγονται έρευνες, συμπεριλαμβανομένου του εάν πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Ένα έφηβο κορίτσι και ένα αγόρι εμφανίστηκαν ενώπιον περιφερειακού δικαστή στο δικαστήριο του Τσέστερ, κατηγορούμενοι για φόνο.

Και οι δύο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν σε χώρο κράτησης ανηλίκων από τον περιφερειακό δικαστή John McGarva, ο οποίος μίλησε στην ακρόαση μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ο ΜακΓκάρβα αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και είπε ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν σε χώρο κράτησης νεαρών δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών.

Και οι δύο έλαβαν εντολή να εμφανιστούν στο δικαστήριο της Λίβερπουλ το πρωί της Πέμπτης.

Ο αστυνομικός του Cheshire δήλωσε: «Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον και των δύο 15χρονων είναι πλέον ενεργές και ότι έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να προδικάσει αυτές τις διαδικασίες».

Θλίψη στη Βρετανία

Οι έφηβοι βρίσκονταν υπό κράτηση από τη σύλληψή τους τη Δευτέρα. Οι ντετέκτιβ προέτρεψαν το κοινό να «αποφύγει τις εικασίες στο διαδίκτυο και να είναι επιφυλακτικό όσον αφορά την κοινοποίηση παραπληροφόρησης σχετικά με αυτήν την υπόθεση».

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν αγρυπνίες σε πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στη μνήμη της έφηβης, η οποία χαρακτηρίστηκε από την οικογένειά της ως «δυνατή, ατρόμητη, μοναδική στο είδος της».

Η αγρυπνία οργανώθηκε από τους φίλους της Brianna για μέλη και συμμάχους της τρανς κοινότητας στο Λίβερπουλ για να δείξουν υποστήριξη και αλληλεγγύη. Δίπλα στις αφίσες της Brianna, οι άνθρωποι κρατούσαν τρανς και LGBTQ+ σημαίες. Κάποιοι ντύθηκαν με τα χρώματα της σημαίας της τρανς υπερηφάνειας. Περαιτέρω αγρυπνίες έχουν προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης.

Μια σελίδα GoFundMe για τους γονείς της Brianna έχει συγκεντρώσει σχεδόν 90.000£. Περιέγραψε την έφηβη ως ένα «εξωστρεφές κορίτσι με αυτοπεποίθηση» καθώς ανέφερε πως η έφηβη «ανυπομονούσε να δώσει τις εξετάσεις της φέτος και να ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο των ενηλίκων».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024