Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ: Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ορόσημο για την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς

Χονγκ Κονγκ: Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ορόσημο για την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς

Το δικαίωμά τους στη σωματική τους ακεραιότητα

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ έκρινε πως η απαγόρευση στους τρανς πολίτες να αλλάζουν το φύλο που αναγράφεται στις ταυτότητές τους, αν δεν έχουν υποβληθεί σε επέμβαση, παραβιάζει τα δικαιώματά τους και είναι αντισυνταγματική.

Με την απόφαση ορόσημο, το δικαστήριο ομόφωνα έκανε αποδεκτές τις προσφυγές που είχαν κάνει τρανς ακτιβιστές- οι Henry Tse και ένα ακόμη άτομο, που αναφέρεται με το γράμμα «Q» στα δικαστικά έγγραφα- αναιρώντας την απόφαση του επιτρόπου ληξιαρχείου να απορρίψει τις αιτήσεις για αλλαγή του φύλου που αναγραφόταν στις ταυτότητές τους, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι να μπαίνουν σε ένα δίλημμα άνθρωποι όπως οι ενάγοντες, του να πρέπει αν επιλέξουν αν θα υποστούν συχνές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους για τα προσωπικά δεδομένα, ή αν θα υποστούν ιδιαίτερα επεμβατικές και ιατρικά περιττές επεμβάσεις, παραβιάζοντας το δικαίωμά τους στη σωματική τους ακεραιότητα», ανέφεραν οι δικαστές στην απόφασή τους.

«Ξεκάθαρα, αυτό δεν αντικατοπτρίζει μια λογική ισορροπία. Η πολιτική επιβάλλει ένα απαράδεκτα σκληρό βάρος στα άτομα που πλήττονται», σημείωσαν ακόμη.

Απόδοση δικαιοσύνης

Αμφότεροι οι ενάγοντες υποβλήθηκαν σε μεγάλης διάρκειας ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες- μεταξύ άλλων ορμονοθεραπεία και αφαίρεση στήθους. Όμως, το ληξιαρχείο απαιτούσε να υποβληθούν σε ολοκληρωμένη επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Μια περιττή, μη επιθυμητή και εξαιρετικά επεμβατική διαδικασία, σύμφωνα με τους ίδιους.

Ο Tse χαιρέτισε την απόφαση, επισημαίνοντας ότι αυτή θα επιλύσει «φλέγοντα ζητήματα» τα οποία αντιμετώπισε ο ίδιος, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε λάθος ταυτότητα και έκανε έκκληση να θεσπιστεί νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια καθυστερημένη απόδοση δικαιοσύνης, μια πύρρειος νίκη. Το γεγονός δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά προκειμένου να φυτέψω τον σπόρο για το κίνημα των δικαιωμάτων των transgender. Πιστεύω ότι μια ημέρα θα πετύχουμε και θα καλωσορίσουμε το ουράνιο τόξο με ανοιχτές αγκάλες», συμπλήρωσε

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024