Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε ότι το βιολογικό φύλο «έχει πραγματικά σημασία» αφού ρωτήθηκε για την περίπτωση ενός βιαστή που μεταφέρθηκε, αρχικά, σε γυναικεία φυλακή, αφότου δήλωσε τρανς.

Η Isla Bryson καταδικάστηκε για επίθεση σε δύο γυναίκες ενώ ήταν γνωστός ως άντρας που ονομάζεται Adam Graham.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας βάζει τέλος στα αντί-τρανς σχόλια με μια μόλις δήλωση

Ένα από τα θύματα είπε αργότερα ότι ήταν σίγουρη ότι η Bryson  προσποιούνταν ότι ήταν τρανς για να «κάνει τη ζωή της πιο εύκολη». Ακόμα και η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, πολέμια των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, είπε ότι ήταν σίγουρη ότι η Bryson «σχεδόν σίγουρα» υποκρινόταν ότι είναι τρανς.

Η υπόθεση δόθηκε προς σχολιασμό στον πρωθυπουργό σε μια συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν για το Talk TV για να σηματοδοτήσει τις πρώτες 100 ημέρες στην εξουσία του Σούνακ

«Πρέπει και πρέπει να έχουμε τεράστια συμπόνια, ανοχή και κατανόηση για όσους αμφισβητούν το φύλο και την ταυτότητά τους», ανέφερε ο Σούνακ για να προσθέσει, πως «ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που θέτει αυτό, ιδιαίτερα για την ασφάλεια των γυναικών», είπε ο πρωθυπουργός.

«Για μένα, είτε πρόκειται για σεξ, είτε για γυναικείους χώρους, είτε για φυλακές, το βιολογικό φύλο έχει πραγματικά σημασία».

H «ενήλικη» γυναίκα και οι τρανς αθλητές

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μόργκαν ρώτησε τον Σούνακ για τον ορισμό της γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε «ενήλικη γυναίκα», αλλά o παρουσιαστής στην πραγματικότητα ρωτούσε για τον χειρισμό της κοινωνίας των ανθρώπων που αμφισβητούν την ταυτότητα φύλου τους, σύμφωνα με το BBC.

«Ξέρω τι είναι γυναίκα, μια ενήλικη γυναίκα», υποστήριξε. «Είμαι παντρεμένος με μία (γυναίκα). Έχω δύο κόρες. Και είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνουν σε μια κοινωνία όπου οι ανάγκες τους να γίνονται σεβαστές, και να ξέρουν να τους φέρονται όταν βρίσκονται στα αποδυτήρια ή σε αθλήματα, αλλά και για την ασφάλειά τους».

Αναφερόμενος στους τρανς αθλητές που αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα όμως, είπε ότι: «Αυτό δεν φαίνεται δίκαιο στους περισσότερους, σωστά; Γι’ αυτό, όταν πρόκειται γι’ αυτές τις ερωτήσεις, το βιολογικό φύλο έχει πράγματι σημασία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr