Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kim Petras: Η πρώτη τρανς τραγουδίστρια που κερδίζει βραβείο Grammy

Kim Petras: Η πρώτη τρανς τραγουδίστρια που κερδίζει βραβείο Grammy

Η καλλιτέχνις παρέλαβε το βραβείο της και ευχαρίστησε την Μαντόνα

Τα βραβεία Grammy για το 2023 επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής (5/2) στο Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες για πρώτη φορά από το 2020, με τον Trevor Noah να είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς και τη Μπιγιονσέ, τονΧάρι Στάιλς και τη Μαντόνα να πρωταγωνιστούν.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που κέρδισαν βραβείο, ήταν και η Kim Petras. Η τρανς τραγουδίστρια και συνθέτρια αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία καλύτερη ερμηνεία ποπ ντουέτου για το κομμάτι «Unholy» μαζί με τον Sam Smith.

Το «ευχαριστώ» στους θρύλους και στη μητέρα της

Η ίδια ανεβαίνοντας στη σκηνή ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που γίνεται κάτοχος Grammy και στον ευχαριστήριο λόγο της έκανε ειδική μνεία στην Μαντόνα, που την υποδέχθηκε, ευχαριστώντας τη για τον αγώνα που δίνει υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Επίσης, ευχαρίστησε «τους υπέροχους transgender θρύλους»,  τη μητέρα της και την Sophie, την τρανς παραγωγό από τη Σκωτία που πέθανε στην Αθήνα το 2021 σε ηλικία 34 ετών.

«Η μητέρα μου –μεγάλωσα κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στη μέση του πουθενά στη Γερμανία– με πίστευε ότι ήμουν κορίτσι και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτή και την στήριξή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ειδικά η Sophie, η φίλη μου που πέθανε πριν από δύο χρόνια, μου είχε πει ότι αυτό θα συνέβαινε και πάντα πίστευε σε μένα. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την έμπνευσή σου, Sophie. Σε λατρεύω και η έμπνευσή σου πάντα θα είναι μέρος της μουσικής μου».

Σημειώνεται ότι το «Unholy», που είναι στο άλμπουμ «Gloria» του Smith έγινε το πρώτο Νο.1 στις ΗΠΑ για τον Βρετανό καλλιτέχνη. Μόνο την εβδομάδα 14-20 Οκτωβρίου, κατέγραψε 25,3 εκατομμύρια streams (αύξηση 9%), 21,5 εκατομμύρια ραδιοφωνικές ακροάσεις (αύξηση 40%) και 19.000 πωλήσεις.

Η άνοδος στην κορυφή

Η συνεργασία του Sam Smith και της Kim Petras, που κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου, έκανε ντεμπούτο στο Νο. 3 του Hot 100 και πέρασε τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Νο. 2, πριν από την άνοδό του στην κορυφή.

Ο Sam Smith και η Kim Petras κατέλαβαν για πρώτη φορά την No. 1 του Hot 100, ο Smith με το 20ο τραγούδι του που εμφανίζεται στο chart και η Petras με το πρώτο της. Ο Smith είχε φτάσει στο παρελθόν στο Νο. 2 του Billboard Hot 100 με το «Stay With Me» το 2014, ενώ διαθέτει επτά τραγούδια που ανέβηκαν στο Top 10.

Το «Unholy» εκθρόνισε το «Bad Habit» του Steve Lacy, το οποίο ήταν στην πρώτη θέση του Hot 100.

Ο Sam Smith και η Kim Petras είναι οι πρώτοι ανοιχτά non-binary και τρανσέξουαλ σόλο καλλιτέχνες, αντίστοιχα, που κατέκτησαν την κορυφή του Hot 100.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024