Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «Ελληνίδα» πρώην υπουργός που θέλει το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα των 10.000 πέσο

Η «Ελληνίδα» πρώην υπουργός που θέλει το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα των 10.000 πέσο

Τι ζητά η Σιλβίνα Μπατάκις (Μπατάκη)

Να τοποθετηθεί το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι σε χαρτονομίσματα των 10.000 πέσο προτείνει η  «Ελληνίδα» πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής και σήμερα επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Banco Nacion, Σιλβίνα Μπατάκις (Μπατάκη).

Αυτό που ξεκίνησε ως πλάκα στους κύκλους της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αλμπισελέστε και αναπαράχθηκε πρώτα από τη μεξικάνικη ιστοσελίδα El Financiero και στη συνέχεια απ’ όλο τον κόσμο, πιθανόν να γίνει πραγματικότητα.

Μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής να εκδοθούν χαρτονομίσματα των 2.000 πέσο, η Σιλβίνα Μπατάκις αποκάλυψε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να εκδώσει και χαρτονόμισμα των 10.000 πέσο. Η ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος θεωρεί αναγκαία την έκδοση ενός τέτοιου χαρτονομίσματος λόγω των προβλημάτων logistics που υπάρχουν στα ATM των τραπεζών από τον υψηλό πληθωρισμό, ενώ τονίζει πως σε μία τέτοια περίπτωση αυτό που θα άρμοζε θα ήταν να τοποθετηθεί στο νέο χαρτονόμισμα το πρόσωπο του Μέσι.

«Εκεί θα έπαιζα με κάτι που έχει να κάνει με τις καρδιές των Αργεντινών και έχει σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο, για παράδειγμα. Θα δημιουργούσα ένα χαρτονόμισμα Μέσι», υπογράμμισε στο Radio con Vos η «Ελληνίδα», όπως είναι γνωστή η Σιλβίνα Μπατάκις.

Για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω πως είναι κάτι που αναλύεται, ο πρόεδρος το άφησε ανοιχτό το θέμα. Εξετάζονται διάφορες προτάσεις. Οι νεότεροι θα έλεγαν πως το 10 είναι ο Μέσι, είναι μια μεγάλη διαμάχη (σ.σ. εννοεί μεταξύ Μέσι και Μαραντόνα).

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που έχει η La Nacion, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για τη δημιουργία ενός τέτοιου χαρτονομίσματος και οι φίλοι του Μέσι θα πρέπει να περιμένουν για να τον τοποθετήσουν στα πορτοφόλια τους.

Η «Griega» (Ελληνίδα) ωστόσο δίνει σάρκα και οστά σε μία ιστορία που ξεκίνησε ως φάρσα. Η Σιλβίνα Μπατάκις είναι ελληνικής καταγωγής με αριστερές καταβολές ενώ πέρυσι το καλοκαίρι (4 Ιουλίου 2022-3 Αυγούστου 2022) διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.

Η 54χρονη πρόεδρος της Banca Nacion λατρεύει τη λογοτεχνία και στο κομοδίνο της βρίσκεται πάντοτε η «Αναφορά του Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη.

Αγαπά επίσης το ποδόσφαιρο και είναι από τις διάσημες οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς και όπότε έχει ελεύθερο χρόνο παρακολουθεί τα παιχνίδια της στο Μπομπονέρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024