Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Disney: 7.000 απολύσεις εργαζομένων ανακοίνωσε ο Μπομπ Aιγκερ

Disney: 7.000 απολύσεις εργαζομένων ανακοίνωσε ο Μπομπ Aιγκερ

«Δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Disney Μπομπ Αιγκερ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόλυση 7.000 εργαζομένων επικαλούμενος τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Ο Μπομπ Aιγκερ, ο γενικός διευθυντής της Disney, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο όμιλος θα «μειώσει» το προσωπικό του κατά περίπου 7.000 θέσεις, προκειμένου να κάνει εξοικονόμηση κόστους και να βελτιώσει την κερδοφορία ιδίως των πλατφορμών streaming του αμερικανικού γίγαντα της ψυχαγωγίας (εικόνα, επάνω, από το Reuters/Dado Ruvic).

«Είναι κάτι απαραίτητο»

«Μολονότι είναι κάτι απαραίτητο για ν’ αντιμετωπιστούν οι σημερινές δυσκολίες, δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση», ανέφερε ο κ. Aιγκερ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αναλυτές στους οποίους παρουσίασε τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνου της επιχείρησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επιστροφή στις θέσεις τους

Οι ίδιος είχε ζητήσει τον προηγούμενο μήνα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από τις αρχές Μαρτίου καθώς έκρινε πως η face-to-face συνεργασία αποτελεί το κλειδί για μια δημιουργική επιχείρηση όπως αυτή της Disney.

Η ανακοίνωση είχε γίνει δύο μήνες μετά την επιστροφή του Μπομπ Αιγκερ στην Disney. «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρατήρησης και δημιουργίας που προέρχεται από τη φυσική συνύπαρξη.

»Ούτε την ευκαιρία ν’ αναπτυχθείς επαγγελματικά, μαθαίνοντας από ηγετικές φυσιογνωμίες και μέντορες.» ανέφερε στο υπόμνημά του προς τους εργαζόμενους.

Η Disney, όπως και πολλές άλλες εταιρείες στον πλανήτη, είχε επιτρέψει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024