Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς είναι η ζωή για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο; Η Rumeysa Gelgi αποκαλύπτεται

Πώς είναι η ζωή για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο; Η Rumeysa Gelgi αποκαλύπτεται

Δεν μπορεί να βρει ρούχα στο μέγεθός της, χρειάζεται χειροποίητα έπιπλα και κλείνει έξι αεροπορικά καθίσματα για να ταξιδέψει. Αυτή είναι η ζωή για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο Rumeysa Gelgi.

Αγγίζοντας τα 2,15 μέτρα, η Rumeysa Gelgi κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2023. Σε κάθε περίπτωση η ζωή της είναι πολύ διαφορετική συγκριτικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η Rumeysa Gelgi από την Τουρκία μίλησε στο 7Life για τη ζωή της και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει. Έδωσε μια σπάνια ματιά στη ζωή της, αποκαλύπτοντας πως αγοράζει φορέματα για να τα φοράει ως τοπάκια και κλείνει έξι αεροπορικές θέσεις για να πετάξει.

Η 26χρονη Rumeysa Gelgi σημειώνει πως η ζωή της δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι, έχοντας μια σπάνια πάθηση. Να ταξιδέψει με αυτοκίνητο είναι αδύνατο, ενώ χρειάζεται να κάνει ειδική παραγγελία για τα έπιπλά της.

Αποκάλυψε ακόμα και το πώς πέτυχε το όνειρό της να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα ταξίδι για το οποίο χρειάστηκε να κλείσει μια σειρά από αεροπορικές θέσεις για να καταφέρει να ταξιδέψει εκεί.

Ήταν μόλις τεσσάρων μηνών όταν η Rumeysa διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Weaver. Πρόκειται για γενετική πάθηση που προκαλεί υπερανάπτυξη των οστών και επηρεάζει μόνο 50 άτομα παγκοσμίως.

Η αγωγή που κράτησε τη Rumeysa Gelgi στα 2,15

Μέχρι να γίνει έξι ετών ήταν ήδη 1,80 και είπε στον Guardian ότι ένιωθε σαν «ένα παιδί παγιδευμένο στο σώμα ενός ενήλικα». Οι γιατροί της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εφηβείας όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς δεν ήξεραν πόσο ψηλή θα γινόταν. Χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή, η Rumeysa είπε ότι θα μπορούσε να είναι «πολύ ψηλότερη».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της πάλευε με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Aπό ένα καρδιακό ελάττωμα μέχρι σκολίωση, που την οδήγησε σε επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη για να μειωθεί η πίεση στην πλάτη της. Λόγω της ιδιαίτερης φυσικής της κατάστασης, η Rumeysa έκανε μαθήματα στο σπίτι μεταξύ των διακοπών της από το νοσοκομείο.

«Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Δεν είχα φίλους επειδή ήμουν τόσο διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας μου, αλλά τα κατάφερα» είπε, προσθέτοντας ότι οι γονείς της ήταν η «μεγαλύτερη στήριξή» της και ότι είχε «καταπληκτικούς δασκάλους».

Ως «φιλόδοξο άτομο», όπως περιγράφει η ίδια, στα 17 της χρόνια παρατήρησε ότι ο κάτοχος του ρεκόρ του ψηλότερου εφήβου στον κόσμο ήταν κοντύτερος από εκείνη, και έτσι διεκδίκησε τον τίτλο και τον κέρδισε.

Το 2021 η Rumeysa ανακηρύχθηκε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο και πέρυσι κέρδισε τον τίτλο για τα μεγαλύτερα χέρια, τα μακρύτερα δάχτυλα -τα οποία είναι πάντα περιποιημένα-, καθώς και τη μακρύτερη πλάτη.

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι αδύνατες για τη Rumeysa. Χρειάζεται φορτηγάκι για τις μετακινήσεις της. Αντίστοιχα, τα κρεβάτια, οι καρέκλες και τα γραφεία πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα για να προσαρμόζονται στο ύψος της.

Αγοράζει φορέματα για να φορέσει ως τοπάκια και ρούχα από εξειδικευμένες μάρκες για πολύ μεγάλα μεγέθη. Και πάλι, όμως, ορισμένα χρειάζονται τροποποίηση για να μπορεί να τα φορέσει.

Τα ταξίδια της Rumeysa Gelgi

Τα αεροπορικά ταξίδια φαίνονταν αδύνατα, καθώς μπορεί να κάθεται όρθια μόνο για περισσότερο από δύο με τρεις ώρες κάθε φορά, αλλά πέρυσι, με τη βοήθεια μιας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, η Rumeysa κατάφερε να πετάξει στις ΗΠΑ.

Ήταν με τη βοήθεια της Turkish Air που έκλεισε έξι θέσεις, στις οποίες μπορούσε να ξαπλώσει σε ένα ειδικό φορείο. Ήταν η πρώτη φορά που το φορείο χρησιμοποιήθηκε για έναν κανονικό επιβάτη. Συνήθως προορίζεται μόνο για επιβάτες επειγόντων ιατρικών περιστατικών. Ήθελε να κυνηγήσει τα επαγγελματικά της και για αυτό ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«Με κοίταξαν περίεργα μερικοί, αλλά οι άλλοι επιβάτες ήρθαν να ελέγξουν αν ήμουν καλά και πραγματικά απόλαυσα την πτήση μου. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για μένα», είπε.

Η Rumeysa Gelgi μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να συνεχίσει την καριέρα της ως web developer. Δηλώνει μάλιστα έτοιμη για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα που ξέρει ότι υπάρχει λύση για τα αεροπορικά ταξίδια της. Ήταν πάντα όνειρό της να εξερευνήσει τον κόσμο, όπως αποκάλυψε στον Guardian.

Είναι πολύ ανοιχτή στο Διαδίκτυο σχετικά με τη ζωή της με το Σύνδρομο Weaver, έχοντας περισσότερους από 38.000 ακόλουθους στο Instagram και δεκάδες δημόσιες ομιλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η Rumeysa Gelgi ελπίζει ότι μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σπάνια πάθηση, που έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής της. «Θέλω επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να κρίνετε τους άλλους από το πώς φαίνονται».

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024