Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάτια Γκουλιώνη: Η Σωτηρία Μπέλλου για 75 μοναδικά λεπτά αναπολεί τη ζωή της

Κάτια Γκουλιώνη: Η Σωτηρία Μπέλλου για 75 μοναδικά λεπτά αναπολεί τη ζωή της

Το έργο που έγραψε η Σοφία Αδαμίδου περιέχει συμπυκνωμένη τη ζωή της Ελληνίδας τραγουδίστριας συνδέοντας την με συγκεκριμένες σκληρές εποχές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

«Σωτηρία με λένε». Μια παράσταση βασισμένη στο μοναδικό κείμενο της Σοφίας Αδαμίδου και την ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Παπαγεωργίου, με πρωταγωνίστρια την ταλαντούχα Κάτια Γκουλιώνη να δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία για τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας. Μια ηθοποιός που μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις προσεγμένες και επιλεγμένες εμφανίσεις της.

Συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στην ομώνυμη ταινία του Άγγελου Φραντζή, ενώ στην καλλιτεχνική διαδρομή της έχει έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις (βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» και βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Ευτυχία»).

Φέτος τη συναντάμε στο θέατρο Μικρό Χορν, όπου ενσαρκώνει τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, σε μια παράσταση αφιέρωμα στη συγγραφέα του έργου Σοφία Αδαμίδου καθώς επίσης και τη Ντίνα Κώνστα που έφυγε από τη ζωή το 2022.

Τα συνεχή sold out της παράστασης δίνουν διαρκείς παρατάσεις με το θεατρικό κοινό να την έχει τοποθετήσει στις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν.

Συγκίνηση, αναπόληση, ταξίδι στη ζωή της σπουδαίας ρεμπέτισσας

Μπαίνοντας στο Μικρό Θέατρο Χορν, ο κόσμος πολύς και σε λίγα λεπτά οι θέσεις γεμίζουν. Στη σκηνή ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ψυχρά, μουντά χρώματα. Στο κέντρο ένα σιδερένιο κρεββάτι και η Σωτηρία (Κάτια Γκουλιώνη) κοιμάται. Μια βραδιά πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Στην άκρη ένα καντηλάκι καίει και εικόνες αγιών.

Το κοινό περιμένει να ξεκινήσει η παράσταση. Και ξαφνικά η Σωτηρία ξυπνά σηκώνεται με κέφι από το κρεββάτι της και κατεβαίνει προς τον κόσμο ζητώντας ένα τσιγάρο. Το τσιγάρο που τόσο λάτρευε και της το έχουν απαγορεύσει. Και εκεί ξεκινά το μεγάλο ταξίδι αφήγησης της ζωής της μεγάλης ρεμπέτισσας. Ακροατές πότε η νοσηλεύτρια (Ιωάννα Μονέδα) που τη φροντίζει, πότε το ίδιο το κοινό που συμμετέχει τραγουδώντας, συνομιλώντας μαζί της όταν εκείνη κατεβαίνει και περιδιαβαίνει στα καθίσματα. Συνοδοιπόροι στα flash back, o Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης, που παίζουν ζωντανά μουσική.

76 χρόνια πολυτάραχης ζωής με ταλέντο, δόξες και πολύ πόνο

Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της, οι πόνοι της, τα παράπονα της, τα βάσανα, η απώλεια του αγέννητου παιδιού.

Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η πατριαρχία, ο κοινωνικός σχολιασμός, η δόξα, οι ερωτικές επιλογές της, η αγάπη της για τον τζόγο. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Και η αφήγηση μας οδηγεί μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Η Κάτια Γουλιώνη ως Σωτηρία χαμογελά, φωνάζει, τραγουδά, σχολιάζει, συγκινείται και συγκινεί, αναπολεί.

Η παράσταση διαρκεί 75 λεπτά και αν σύντομη διάρκεια για να συμπεριλάβει όλα όσα έζησε η Σωτηρία Μπέλλου καταφέρνει να μας φωτίσει πολλές πτυχές της πολυτάραχης ζωής της και να κάνει το κοινό να δακρύσει, να συγκινηθεί, να συμπονέσει χειροκροτώντας όρθιο και ασταμάτητα.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία-Διασκευή & Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Φωτισμοί : Χάρης Δάλλας

Βοηθός σκηνοθέτη : Έφη Χριστοδουλοπούλου

Βοηθός σκηνογράφου : Αλέγια Παπαγεωργίου

Στο ρόλο της Σωτηρίας η Κάτια Γκουλιώνη

Στο ρόλο της νοσοκόμας η Ιωάννα Μονέδα.

Παίζουν οι μουσικοί : Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης

Φωτογραφίες παράστασης : Εβίτα Σκουρλέτη

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ

Αμερικής 10, Αθήνα 106 71, Τηλέφωνο : 2111826479

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00

Κυριακή : 18:00

 

Διάρκεια παράστασης : 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια : Viva.gr & στο 211.1000.365

Για ομαδικές κρατήσεις κος Κώστας Μπάλτας 6972217952

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024