Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ενοχοι ή βλάκες» οι πολιτικοί που πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη; Μάλλον ένοχοι

«Ενοχοι ή βλάκες» οι πολιτικοί που πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη; Μάλλον ένοχοι

«Φώναζε» η παραίτηση του Θέμη Χειμάρα. Πολλές οι αποδείξεις, φθηνές οι δικαιολογίες

Η παραίτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Θέμη Χειμάρα, ήταν αναμενόμενη. Μετά από τις αποκαλύψεις για τις δουλειές που έπαιρνε από το δημόσιο η εταιρεία του και παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν ασυμβίβαστο με τη βουλευτική του ιδιότητα, δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Μάλιστα ο κ. Χειμάρας επέδειξε και… ευαισθησία αφού παρέδωσε την βουλευτική του έδρα, γεγονός που δε συνηθίζεται από βουλευτές.

Ισως δε να το έκανε αυτό διότι απομένουν τρεις – τέσσερις μήνες από τις εκλογές, οπότε η «χασούρα» της βουλευτικής αποζημίωσης δεν είναι μεγάλη.

Αλλά θα πει κανείς, κι ο Πάτσης, της ΝΔ κι αυτός βουλευτής, δεν παραιτήθηκε, τον «παραίτησαν», αλλά έδρα δεν παρέδωσε ποτέ.

Ή ακόμη και η κυρία Εύα Καϊλή που βρίσκεται προφυλακισμένη στις Βρυξέλλες, παρά τις βαριές κατηγορίες σε βάρος της και τις εκκλήσεις να παραδώσει την έδρα, δεν το κάνει.

Ισως γιατί είναι πολλά τα λεφτά ή γιατί η αίσθηση της απώλειας της εξουσίας σε κάνει πιο ευάλωτο.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση Χειμάρα ήταν αναμενόμενη, «φώναζε» από μακριά ότι θα συμβεί αφού τα έγγραφα ήταν αποκαλυπτικά και οι δικαιολογίες φθηνές.

Ακόμη και η επιστολή παραίτησης του βουλευτή είναι φθηνή αφού παραδέχεται αυτό που γινόταν εδώ και τρία χρόνια και το δικαιολογεί ως… αβλεψία, ως παράλειψη αποκλειστικά δική του που έφερε το κόμμα σε δύσκολη θέση.

Πώς γίνεται, όμως, οι πολιτικοί να γίνονται εύθικτοι μόλις πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη;

Πώς γίνεται να μην ξέρουν τι κάνουν, αν υπάρχει ασυμβίβαστο, αν αυτό που κάνουν είναι παράνομο, αλλά να το θυμούνται όταν τους πιάνουν στα πράσα;

Και ο Πάτσης είπε ότι δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο και ο Χειμάρας δήλωσε παράλειψη.

Μας πώς γίνεται αυτό; Ο Πάτσης είναι δικηγόρος, ο Χειμάρας επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Προφανώς και είναι ικανοί στη δουλειά τους.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να μη γνωρίζουν για τα ασυμβίβαστα. Δεν μπορεί να κάνουν δουλειές και δουλίτσες και να βγάζουν χρήματα ενόσω είναι βουλευτές και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Είτε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους κανόνες, πιστεύοντας ότι η γίδα στην πλάτη είναι… αόρατη, είτε είναι ανίκανοι να υπηρετούν τον ελληνικό λαό.

Ενοχοι ή βλάκες κάποιοι πολιτικοί μας, που έλεγε και ο αείμνηστος Τεγόπουλος, και πάρτε όποιο χαρακτηρισμό θέλετε.

Είναι εξωφρενικό, όμως, και απαξιωτικό για τον ελληνικό λαό και το πολιτικό σύστημα, να εμφανίζονται εύθικτοι αφού έχει γίνει η… «λαδιά».

Κι από την άλλη τίθεται ακόμη ένα ερώτημα, το ίδιο που είχε τεθεί και στην περίπτωση Πάτση. Αυτή η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής υπάρχει;

Τι δουλειά κάνει; Είναι ανύπαρκτη; Αντιμετωπίζει με υποκειμενικά κριτήρια τους βουλευτές;

Πρέπει να έρθει μια εφημερίδα, ένας άλλος βουλευτής (ο Πολάκης και σε αυτή την περίπτωση) για να κάνουν τις αποκαλύψεις και να βγει στο φως η δραστηριότητα του κάθε πολιτικού;

Δεν υπάρχουν ελεγκτές, κανόνες, κοινοβουλευτικές κι άλλες διαδικασίες;

Προφανώς και δεν υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται. Και μάλλον υπάρχει και «κοντή μνήμη».

Μην απορήσετε αν δείτε τον κ. Χειμάρα ξανά στα ψηφοδέλτια να διεκδικεί την ψήφο του λαού της Φθιώτιδας. Αν και πιστεύω ότι λίγο μυαλό έχουν στο Μαξίμου.

Και μην απορήσετε αν θα ξαναβγεί. Γιατί όπως και ο ίδιος λέει: «Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε: «Να μας λείπει»

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024