Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η σχέση του Ντόρσεϊ με τον κόσμο είναι το δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού 

Η σχέση του Ντόρσεϊ με τον κόσμο είναι το δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού 

Ολα κρίνονται σύντομα για το νέο σταθμό του Ντόρσεϊ

Η κλεψύδρα αδειάζει και απόψε το βράδυ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα είναι free agent καθώς λήγει το 48ωρο που είχαν την ευκαιρία οι ομάδες του ΝΒΑ να τον υπογράψουν σε ένα two way contract συμβόλαιο όπως αυτό που είχε με τους Μάβερικς.

Δεδομένου ότι αποδεικνύεται δύσκολο να βρει το ρόλο που θέλει σε ομάδα του ΝΒΑ, πιθανότατα ο ίδιος ο παίκτης έχει πλέον στο μυαλό του ότι θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Κακά τα ψέματα εκεί η Φενέρμπαχτσε έχει όλα τα ατού στο πλευρό της και είναι το φαβορί να τον κάνει δικό της περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα και φυσικά τον Ολυμπιακό.

Ντόρσεϊ: Η εκτόξευση, το όνειρο, η επιστροφή και ο… Ολυμπιακός (vids)

Στο οικονομικό η πρωταθλήτρια Τουρκίας έχει την άνεση να πλειοδοτήσει έναντι οποιουδήποτε άλλου ενώ και στο θέμα του προπονητή που ο Ολυμπιακός είχε ένα προβάδισμα (λόγω του Γιώργου Μπαρτζώκα που είχε ήδη δημιουργήσει μια σχέση με τον παίκτη) οι ισορροπίες είναι πλέον λεπτές. Και αυτό διότι στη Φενέρμπαχτσε νέος τεχνικός είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης που «έχτισε» μια ξεχωριστή σχέση με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ μέσα από την προετοιμασία της εθνικής αλλά και τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ σε Μιλάνο (κυρίως) και Βερολίνο.

Ο κόουτς Ιτούδης έδωσε πρωτοβουλίες στον Ντόρσεϊ, τον κέρδισε με τη συμπεριφορά του και είχαν και ατελείωτες συζητήσεις όπου του είχε μιλήσει και για τη Φενέρ (την ομάδα που άλλωστε του είχε κάνει την πιο δελεαστική – οικονομικά -πρόταση το περασμένο καλοκαίρι).

Το επόμενο είναι οι συνθήκες με τον Ντόρσεϊ να το έχει ξεκαθαρίσει από τους πρώτους μήνες του στην Ελλάδα.

«Είναι πανέμορφη! Είμαι δίπλα στη θάλασσα, δεν μπορεί να γίνει καλύτερο. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα σε σπουδαία μέρη, με σπουδαίο καιρό όπως το Τελ Αβίβ και η Ελλάδα, είναι υπέροχο. Ο ζεστός καιρός με ακολουθεί από το Λος Άντζελες, τον λατρεύω αυτόν τον καιρό. Εδώ είναι διαφορετικός ο τρόπος ζωής, πιο αργός, τον αγαπώ, το φαγητό είναι σπουδαίο, έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Είναι ένα όμορφο μέρος και το απολαμβάνω μέχρι στιγμής» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο.

Λάτρης του ελληνικού φαγητού και του καλού καιρού (που είχε και στην Καλιφόρνια αλλά και στο Τελ Αβίβ) ο Ντόρσεϊ στην Ελλάδα πέρασε φίνα, όμως και στην Τουρκία μπορεί να βρει σε αφθονία τον ήλιο, τις παραλίες και το καλό φαγητό με πολλές ομοιότητες με την ελληνική κουζίνα.

Άρα που μπορεί να ποντάρει ο Ολυμπιακός ;

Μια ξεχωριστή παράμετρος που είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες και η μοναδική ίσως που μπορεί να γύρει τη ζυγαριά στην απόφαση του παίκτη, είναι η σχέση που έχει δημιουργήσει με τον κόσμο των Ερυθρολεύκων.

Και οι δύο πλευρές έχουν την τρέλα τους και έτσι «έδεσαν» από την πρώτη στιγμή.

«Μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΣΕΦ! Είναι ιδιαίτερα θορυβώδεις και κάνουν τη ζωή δύσκολη όλων των αντιπάλων μας. Το χρειαζόμαστε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε κάθε εντός έδρας αγώνα, ειδικά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Όσο κερδίζουμε, τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Και όσο περισσότερο μας αγαπούν και μας στηρίζουν οι φίλαθλοί μας, τόσο θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχουμε» είχε πει σε δηλώσεις του στην Ευρωλίγκα μετά τους πρώτους μήνες του στην Ελλάδα και ακόμα δεν είχε δει τίποτα.

Η μεγάλη αποθέωση

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, παραμονές Χριστουγέννων.

Οι Ερυθρόλευκοι εξασφαλίζουν μια μεγάλη νίκη και ενώ το παιχνίδι τελειώνει και η διαφορά είναι στους 16 πόντους ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παίρνει την πρωτοβουλία και κάνει τελευταία επίθεση σκοράροντας σε τρίποντο και διαμορφώνοντας το τελικό 84-65.

Η υποδοχή των παικτών στο ΣΕΦ από τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι αποθεωτική και ο Ντόρσεϊ ζει ξεχωριστές στιγμές ακριβώς επειδή πήρε την τελευταία επίθεση κόντρα στο μεγάλο αντίπαλο.

Τον Φεβρουάριο ζει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ το Μάϊο ζει μια…παράνοια όπως είχε πει με τη λήξη του 5ου αγώνα με τη Μονακό στο  ΣΕΦ όπου οι Ερυθρόλευκοι «σφραγίζουν» την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Στο Βελιγράδι μένει άφωνος (όπως και οι υπόλοιποι) με τη μεγαλύτερη μετακίνηση Ελλήνων φιλάθλων που έχει γίνει ποτέ σε φάιναλ φορ και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού παρά την ήττα στον ημιτελικό από την Εφές.

Και το κερασάκι στην τούρτα, το πάρτι στο ΣΕΦ  τον Ιούνιο μετά την κατάκτηση και του πρωταθλήματος με 3-0 στους τελικούς επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ντόρσεϊ δημιούργησε μια ξεχωριστή σχέση με τους φίλους του  Ολυμπιακού και αυτή είναι ίσως η μόνη που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην απόφαση του παίκτη αλλά και στο ξεκάθαρο προβάδισμα που έχει η Φενέρμπαχτσε για να τον αποκτήσει.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024