Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊανα ως γονείς: Η παιδική ηλικία των Ουίλιαμ και Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊανα ως γονείς: Η παιδική ηλικία των Ουίλιαμ και Χάρι

Από πρωινό με κουστούμια με τον Κάρολο, στα McDonalds με την Νταϊανα

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη * 

Όλα τα παιδιά των διαζευγμένων γονιών γνωρίζουν τις δυσκολίες του να πηγαίνεις από το ένα σπίτι στο άλλο. Πόσο μάλλον όταν οι γονείς σου είναι ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας,  που μόλις πέρασαν έναν πολύ δημόσιο και σκανδαλώδη χωρισμό.

Οι μικροί Ουίλιαμ και Χάρι αναγκάστηκαν να μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στα παλάτια St. James, Highgrove, Kensington και το σχολείο. Μόνο που ο Κάρολος και η Νταϊάνα είχαν πολύ διαφορετικό στυλ ανατροφής. Ας πούμε ότι η ζωή για τους δυο νεαρούς πρίγκιπες είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Με τον μπαμπά Κάρολο

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Κάρολος και η Καμίλα διατηρούσαν την ερωτική τους σχέση πίσω από κλειστές πόρτες. Πρόσεχαν να μη φωτογραφηθούν μαζί και ο τότε Πρίγκιπας Κάρολος πηγαινοερχόταν από από το St. James στο Highgrove για να βρίσκεται κοντά στην ερωμένη του.

Αυτό σήμαινε ότι το ίδιο θα έκαναν ο Ουίλιαμ και ο Χάρι. Όταν έμειναν με τον πατέρα τους, απολάμβαναν υπαίθριες ασχολίες όπως η σκοποβολή και το κυνήγι. H νταντά τους επέτρεπε να ευχαριστηθούν τον καθαρό αέρα, ένα αεροβόλο τουφέκι και ένα άλογο.

Αλλά παρέμεινε μια τυπική υπόθεση. Ο Ken Wharfe, πρώην υπεύθυνος προστασίας της Νταϊάνα ανέφερε ότι έβλεπε πάντα τα αγόρια με κουστούμια. Ο Κάρολος δεν τους επέτρεπε να φορούν τζιν και αθλητικά στο πρωινό. Είχε μια σχεδόν βικτοριανή στάση απέναντι σε τέτοια πράγματα.

Με τη μαμά Νταϊάνα

Η ζωή ήταν πολύ διαφορετική στο παλάτι του Kensington. Εκεί μπορούσαν να φάνε φαστ φουντ ακολουθούσαν πολύ λιγότερους κανόνες. Με τη μητέρα τους πήγαιναν στον κινηματογράφο και σε εστιατόρια, έτρωγαν περιστασιακά μπέργκερ στα McDonald’s, έπαιζαν τένις και διασκέδαζαν σε θεματικά πάρκα.

Ο Paul Burrell, ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα, είχε πει στο παρελθόν ότι η πριγκίπισσα σύχναζε με τους γιους της στα McDonald’s για ένα Big Mac και πατάτες τηγανιτές πριν επιστρέψουν για να παρακολουθήσουν το «Blind Date». Η Νταϊάνα λάτρευε επίσης να βγάζει τα αγόρια της για πίτσα στη γειτονιά, αφού ήταν το αγαπημένο τους φαγητό.

Μετά το θάνατο της μητέρας τους

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα το 1997, οι κανόνες χαλάρωσαν στο σπίτι του Καρόλου. Τα έφηβα πλέον αγόρια συχνά ξεσπούσαν. Με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας και την Καμίλα να αποτελεί πλέον προτεραιότητα στην ατζέντα του, ο Κάρολος εμπιστευόταν πολύ τον Γουίλιαμ και τον Χάρι να φροντίζουν τους εαυτούς τους.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι ξεκίνησαν το «Club H» στο Highgrove, όπου διοργάνωναν πάρτι για τους φίλους τους.  Χάρι έπινε αλκοόλ και κάπνιζε τσιγάρα σε ένα πανδοχείο κοντά στο σπίτι όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Τα αγόρια ήθελαν την ανεξαρτησία τους και μάλλον την είχαν περισσότερο από όσο έπρεπε. Συχνά, όταν ήθελαν να μιλήσουν με τον Κάρολο, αυτός δεν ήταν εκεί. Αν τον χρειάζονταν, κατέληγαν να καλούν τους αξιωματικούς προστασίας του για να μιλήσουν στον ίδιο τους τον πατέρα.

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024