Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέατρο «όροφως»: Όλα όσα θα δούμε στις γιορτές και κατά τη διάρκεια του νέου έτους

Θέατρο «όροφως»: Όλα όσα θα δούμε στις γιορτές και κατά τη διάρκεια του νέου έτους

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το θέατρο «όροφως» ανακοινώνει το πρόγραμμα παραστάσεων για την περίοδο Δεκέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023, παρουσιάζοντας και την παιδική παράσταση «Οι Ακροβάτες» του Κώστα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα και παραγωγή του θεάτρου «όροφως».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετακλήσεις εξαιρετικών παραστάσεων καθώς και σεμινάρια θεάτρου, κίνησης, υποκριτικής, χορού, θεατρικού παιχνιδιού αλλά και άλλων παράλληλων δράσεων, συμπληρώνοντας έτσι το μωσαϊκό του πλούσιου προγράμματος που αναμένεται να λάβει χώρα στο προσεχές διάστημα.

Πρόγραμμα Παραστάσεων θεάτρου «όροφως»: Δεκέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023

10 Δεκεμβρίου 2022: «Οι Ακροβάτες»

Παιδική παράσταση “Οι Ακροβάτες” του Κώστα Θεοχάρη. Μια παραγωγή του θεάτρου «όροφως» σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα, που θα φιλοξενηθεί και σε εκπαιδευτικές δομές της περιοχής. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.

12 & 13 Δεκεμβρίου 2022: «Arizona»

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις στην Πάτρα, στο θέατρο «όροφως», σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

18 Δεκεμβρίου 2022: «Ω! Christmas Three»

Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη παράσταση από τους δημιουργούς του «Τικ Τακ Ντο», έρχεται να ταράξει τα φετινά Χριστούγεννα…! Μια ανατρεπτική παράσταση με δύο λυρικούς τραγουδιστές και δύο ηθοποιούς. Μια ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα βρει τον Άγιο Βασίλη μπλεγμένο ανάμεσα σε τρεις πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να τον επαναφέρουν, ώστε να μην χαθούν τα Χριστούγεννα της επόμενης χρονιάς.

23 Δεκεμβρίου 2022: «Dark Prince of the Cabaret»

Ο Γιώργος Τένορμαν Τζιουβάρας, μετά από 20 χώρες και 800 περίπου εμφανίσεις με τους Opera Chaotique, συνεργασίες με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σαββόπουλο, Tiger Lillies, Ennio Morricone, παρουσιάζει στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα, τη νέα του κωμική παράσταση, μια φουτουριστική σουρεάλ ιστορία με χιούμορ, ένταση και μουσική. Ο Τένορμαν αφηγείται με κωμική πρόζα, υφαίνει σουρεάλ ιστορίες για τον καθένα μας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και σατιρίζει με το ιδιόμορφο χιούμορ του, τραγουδάει και παίζει στο πιάνο εντυπωσιακά τραγούδια άλλων και δικά του (από Μάνο Χατζιδάκι μέχρι Bohemian Rhapsody), αυτοσχεδιάζει σε πολλές γλώσσες, αλληλοεπιδρά με το κοινό, σε μια μοναδική παράσταση, στα ίχνη των Tom Waits, Monty Pythons, Brecht – Weil, Victor Borge, Woody Allen!

30 Δεκεμβρίου 2022: «O Pαφτάκος των Λέξεων»

Η sold out παιδική παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» ταξιδεύει και πάλι στο φιλόξενο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα για 2 μόνο παραστάσεις. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

-2023-

Ιανουάριος 2023: «Backpack»

Ένα έργο για τον κόσμο δύο χαρακτήρων των οποίων οι ψυχολογικές ρωγμές διαρκώς ανοίγουν και κλείνουν και φέρουν στην επιφάνεια ετερόκλητα συναισθήματα και συμπεριφορές. Του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, με την Φαίη Ξυλά και τον Χρήστο Σπανό για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα.

Ιανουάριος 2023: «Ανθρώπινη Φωνή»

Μετά την μεγάλη επιτυχία της «Γίδας ή Ποια είναι η Σύλβια;», η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά ξανά τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια πολύ ξεχωριστή συνεργασία για μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα. Αυτήν την φορά αγκαλιάζουν τον σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ «Η Ανθρώπινη Φωνή». Η κάτοχος του θεατρικού βραβείου Μερκούρη (2011) αναμετράται με έναν εμβληματικό ρόλο που κατά το παρελθόν ερμήνευσαν κάποιες από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς ανά τον κόσμο (Σιμόν Σινιορέ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Χούλια Μιχένες, Ντενίζ Ντιβάλ, Ρενάτα Σκότο κ.α.).

21 & 22 Ιανουαρίου 2023: «Οι Ώρες Ανάμεσα»

Μια performance – σύμπραξη ενός ηθοποιού (Αντρέας Μαντάς) κι ενός μουσικού (Τηλέμαχος Μούσας) σε σκηνοθεσία Amor Omnia team, μια έρευνα πάνω στο έργο του Samuel Beckett. ‘Ενας ζωντανός, ακατέργαστος και συχνά αυτοσχεδιαστικός διάλογος μεταξύ τους, με μόνα όπλα τα εν τάξει επιλεγμένα ψελλίσματα, λέξεις και φράσεις του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. Για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα.

3 Φεβρουαρίου 2023: «Lemon»

Η παράσταση – εμπειρία για την ιστορία του πιανίστα 1900, γιορτάζει πέντε χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός της φετινής εορταστικής περιοδείας η Πάτρα και το θέατρο «όροφως. Η ομάδα του Lemon σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν για να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία αυτής της χειροποίητης καλλιτεχνικής πρότασης. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές.

Μάρτιος 2023: «Ντέστινυ»

Του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη – bijoux de kant και παραγωγή του θεάτρου «όροφως» στην Πάτρα. Δυο φίλες μόνες, μια αυγουστιάτικη νύχτα, σ’ ένα μπαλκόνι κάπου μέσα στην πόλη, περιμένουν και προσμένουν την άφιξη ενός άνδρα – πεπρωμένου με το όνομα Ντέστινυ. Όπως και στο ομώνυμο τραγούδι, μιλάνε για τον έρωτα που έρχεται, για τα όνειρα που έσβησαν και για αυτά που θα γεννηθούν. «Με τον καλύτερό σου έρωτα δεν ταξιδεύεις, κλειδώνεσαι σ’ ένα δωμάτιο κι οι τοίχοι είναι όλοι οι δρόμοι του κόσμου». Το «Ντέστινυ» είναι ένα έργο για τον έρωτα και τη νεότητα που φεύγει, για τις μικρές και μεγάλες μας νίκες – ήττες μέσα στο χρόνο. Μια γλυκόπικρη κωμωδία για τις ματαιώσεις, τις ψευδαισθήσεις και τις απεγνωσμένες απόπειρες να συμφιλιωθούμε με τη ζωή.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων θεάτρου «όροφως»: Δεκέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023

13-15 Φεβρουαρίου 2023  (15:00-19:00)

«Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων». Τριήμερο βιωματικό θεατρικό εργαστήριο με τον Μελαχρινό Βελέντζα.

Φεβρουάριος 2023  (16:00-19:30)

Ο Γιάννης Σκουρλέτης θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο Υποκριτικής στο θέατρο «όροφως». Το σεμινάριο θα εστιάσει πάνω σε κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Σε ποιον μιλάει ο ερμηνευτής στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο; Πώς η απεύθυνση ενεργοποιεί την ερμηνευτική διαδικασία και αναζωογονεί τον νέο σκηνικό «ρεαλισμό»;

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε κείμενα του Άκη Δήμου: «Τα λουλούδια στην κυρία», «Μου θυμίζεις φιλιά», «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και κάθε είδους περφόρμερς, σπουδαστές δραματικών σχολών και όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταλήξει σε μια παράσταση.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024