Μνήμη Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Όταν ο επίλεκτος δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, οδηγήθηκε στον ανακριτή για την πράξη του, πρώτη και καλύτερη η σύζυγος του «τιμωρού» των εξεγερμένων εφήβων αστυνομικού δήλωσε για τον Αλέξη: «Μα αυτός έχει φάκελο»!

Ναι παρακαλώ: «Έχει φάκελο», εν «σωτηρίω» τότε έτει της ελληνικής «Δημοκρατίας» 2008! Δηλαδή 34 χρόνια μετά την ανατροπή της επτάχρονης δικτατορίας!

Ας μην απορούμε γι’ αυτό το κατάντημα. Διότι δεν είναι μόνον η ΕΥΠ του κάθε κράτους μαζί με την Αστυνομία, που φακελώνουν με χαρτιά γεμάτα από κατεβατά «κατηγοριών» για τους «μη νομοταγείς». Είναι και τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά με τους παλαιότερους «κοριούς» και τη σημερινή ψηφιακή σύνδεση, αστυνόμευση της ζωής μας.

Είναι και οι έμπιστοι «καλοθελητές» εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, που στην αξιολόγησή τους περιλαμβάνεται όχι μόνον η απλή κατάδοση αλλά και η συκοφαντία, η ρουφιανιά (εναντίον συναδέλφων τους), που επισημοποιεί και εξισώνει το ψέμα με την αλήθεια.

Είναι η διαστροφή των συνειδήσεων που οδηγεί κάθε καλόπιστο και ανύποπτο στα πρόθυρα της αφασίας και του ισοπεδωτικού μηδενισμού. Στον αναχωρητισμό από κάθε μορφή κοινωνικής συνύπαρξης. Και το χειρότερο στο μπούλινγκ και αντιμπούλινγκ.

Όμορφος κόσμος «ηθικός», διαβολικά πλασμένος!

Πολλοί απορούν «πόσο θα ταξιδέψει αυτή η βαλίτσα με τις καταγγελίες και αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις άσημων και επίσημων, στα κινητά και σταθερά τους τηλέφωνα»; Η προσωπική μου εκτίμηση και πρόβλεψη είναι όχι απαισιόδοξη, αλλά αλύπητα ρεαλιστική: Όσο μας καπελώνουν με τα προσωπεία και τη φενάκη του σιωπηλού και ευσχήμως καλυμμένου ψεύδους και της ντροπαλής απάτης, άλλο τόσο εξαχρειώνονται και συνδέουν τη δική τους αδίστακτη αντιδημοκρατική ολιγαρχία με τον σημερινό έσχατο διασυρμό και των τελευταίων υπολειμμάτων της βαθιά τραυματισμένης αξιοπρέπειάς μας.

Ακόμη και τα προηγμένης τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, παρεμβάλλονται με επιτυχία στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Αλλά για να μη δώσουμε την εντύπωση ότι αποφεύγουμε την πικρή αλήθεια, ερμηνεύοντας τα άγνωστα δια των αγνώστων (κατά το γνωστό σόφισμα της λήψεως του αιτουμένου) δηλαδή «κάνει κρύο λόγω του ψύχους», ας αναλογιστούμε ότι σ’ αυτές τις τρέχουσες ημέρες που ζούμε εν σωτηρίω έτει 2022, δηλαδή 48 χρόνια από την παλινόρθωση της οποίας ζούμε σήμερα Δημοκρατίας, η απάτη, το ψέμα, η προσποίηση, η απληστία, ο τραμπουκισμός, η ρουφιανιά και η με διάφορες μορφές επανάκαμψη του χρυσαυγητισμού ζουν και βασιλεύουν:

  • Σε καταγέλαστα θλιβερά «συνέδρια» όπου οι τεκμηριωμένα διαφωνούντες, πετάγονται από το βήμα ομιλίας τους, τους αρπάζουν το μικρόφωνο και διαλύουν βίαια το συνέδριο-μαϊμού.
  • Σε εκδήλως προεκλογικές κακοσκηνοθετημένες φιέστες οι οποίες με μυξοπαρθενικές προφάσεις παρερμηνεύονται ως αυθόρμητο «βάπτισμα στο πλήθος» (γαλλιστί, bain de toule)!
  • Σε καθαιρέσεις και ξεσπίτωμα ακόμη και από ιερατικά καταλύματα κληρικών που «ενοχλούν» το κατεστημένο με την κοινωφελή τους δράση. Γνωστή αυτή η ιστορία από την εποχή του διακεκριμένου πρωτοπρεσβύτερου Πυρουνάκη (δεκαετία 1950), γνωστού για την πολυσχιδή κοινωφελή δράση του.
  • Η δίκη και καταδίκη δια των media «ενοχλητικών» προσώπων για άνομα συμφέροντα πριν καν αυτά οδηγηθούν στον ανακριτή…

Διευκρίνιση

Ίσως αρκετοί αναγνώστες αυτού του κειμένου να ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις για τον τίτλο του σημερινού μου σημειώματος. Προφανώς με το «φάκελος για όλους» εννοώ όχι μόνον τους φακελωμένους από τις επίσημες αθώες ή αμαρτωλές αρχές, αλλά και από την απροστάτευτη λαϊκή συνείδηση που φακελώνει μεγαλόσχημους αμαρτωλούς «υπεράνω πάσης υποψίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr