Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φάκελος για όλους

Φάκελος για όλους

Μνήμη Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Όταν ο επίλεκτος δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, οδηγήθηκε στον ανακριτή για την πράξη του, πρώτη και καλύτερη η σύζυγος του «τιμωρού» των εξεγερμένων εφήβων αστυνομικού δήλωσε για τον Αλέξη: «Μα αυτός έχει φάκελο»!

Ναι παρακαλώ: «Έχει φάκελο», εν «σωτηρίω» τότε έτει της ελληνικής «Δημοκρατίας» 2008! Δηλαδή 34 χρόνια μετά την ανατροπή της επτάχρονης δικτατορίας!

Ας μην απορούμε γι’ αυτό το κατάντημα. Διότι δεν είναι μόνον η ΕΥΠ του κάθε κράτους μαζί με την Αστυνομία, που φακελώνουν με χαρτιά γεμάτα από κατεβατά «κατηγοριών» για τους «μη νομοταγείς». Είναι και τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά με τους παλαιότερους «κοριούς» και τη σημερινή ψηφιακή σύνδεση, αστυνόμευση της ζωής μας.

Είναι και οι έμπιστοι «καλοθελητές» εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, που στην αξιολόγησή τους περιλαμβάνεται όχι μόνον η απλή κατάδοση αλλά και η συκοφαντία, η ρουφιανιά (εναντίον συναδέλφων τους), που επισημοποιεί και εξισώνει το ψέμα με την αλήθεια.

Είναι η διαστροφή των συνειδήσεων που οδηγεί κάθε καλόπιστο και ανύποπτο στα πρόθυρα της αφασίας και του ισοπεδωτικού μηδενισμού. Στον αναχωρητισμό από κάθε μορφή κοινωνικής συνύπαρξης. Και το χειρότερο στο μπούλινγκ και αντιμπούλινγκ.

Όμορφος κόσμος «ηθικός», διαβολικά πλασμένος!

Πολλοί απορούν «πόσο θα ταξιδέψει αυτή η βαλίτσα με τις καταγγελίες και αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις άσημων και επίσημων, στα κινητά και σταθερά τους τηλέφωνα»; Η προσωπική μου εκτίμηση και πρόβλεψη είναι όχι απαισιόδοξη, αλλά αλύπητα ρεαλιστική: Όσο μας καπελώνουν με τα προσωπεία και τη φενάκη του σιωπηλού και ευσχήμως καλυμμένου ψεύδους και της ντροπαλής απάτης, άλλο τόσο εξαχρειώνονται και συνδέουν τη δική τους αδίστακτη αντιδημοκρατική ολιγαρχία με τον σημερινό έσχατο διασυρμό και των τελευταίων υπολειμμάτων της βαθιά τραυματισμένης αξιοπρέπειάς μας.

Ακόμη και τα προηγμένης τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, παρεμβάλλονται με επιτυχία στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Αλλά για να μη δώσουμε την εντύπωση ότι αποφεύγουμε την πικρή αλήθεια, ερμηνεύοντας τα άγνωστα δια των αγνώστων (κατά το γνωστό σόφισμα της λήψεως του αιτουμένου) δηλαδή «κάνει κρύο λόγω του ψύχους», ας αναλογιστούμε ότι σ’ αυτές τις τρέχουσες ημέρες που ζούμε εν σωτηρίω έτει 2022, δηλαδή 48 χρόνια από την παλινόρθωση της οποίας ζούμε σήμερα Δημοκρατίας, η απάτη, το ψέμα, η προσποίηση, η απληστία, ο τραμπουκισμός, η ρουφιανιά και η με διάφορες μορφές επανάκαμψη του χρυσαυγητισμού ζουν και βασιλεύουν:

  • Σε καταγέλαστα θλιβερά «συνέδρια» όπου οι τεκμηριωμένα διαφωνούντες, πετάγονται από το βήμα ομιλίας τους, τους αρπάζουν το μικρόφωνο και διαλύουν βίαια το συνέδριο-μαϊμού.
  • Σε εκδήλως προεκλογικές κακοσκηνοθετημένες φιέστες οι οποίες με μυξοπαρθενικές προφάσεις παρερμηνεύονται ως αυθόρμητο «βάπτισμα στο πλήθος» (γαλλιστί, bain de toule)!
  • Σε καθαιρέσεις και ξεσπίτωμα ακόμη και από ιερατικά καταλύματα κληρικών που «ενοχλούν» το κατεστημένο με την κοινωφελή τους δράση. Γνωστή αυτή η ιστορία από την εποχή του διακεκριμένου πρωτοπρεσβύτερου Πυρουνάκη (δεκαετία 1950), γνωστού για την πολυσχιδή κοινωφελή δράση του.
  • Η δίκη και καταδίκη δια των media «ενοχλητικών» προσώπων για άνομα συμφέροντα πριν καν αυτά οδηγηθούν στον ανακριτή…

Διευκρίνιση

Ίσως αρκετοί αναγνώστες αυτού του κειμένου να ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις για τον τίτλο του σημερινού μου σημειώματος. Προφανώς με το «φάκελος για όλους» εννοώ όχι μόνον τους φακελωμένους από τις επίσημες αθώες ή αμαρτωλές αρχές, αλλά και από την απροστάτευτη λαϊκή συνείδηση που φακελώνει μεγαλόσχημους αμαρτωλούς «υπεράνω πάσης υποψίας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024