Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με τον Banksy - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Μυστήριο με τον Banksy – Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Εδώ και χρόνια ο Βρετανός street artist Banksy έχει καταφέρει να δημιουργήσει απίστευτο μύθο γύρω από το όνομά του, κρατώντας με κάθε τρόπο μυστική την ταυτότητά του.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τις κινήσεις του Banksy στην πόλη Irpin, κοντά στο Κίεβο. Στα πλάνα καταγράφεται ένας άντρας με κουστούμι και μάσκα να πλησιάζει ένα κτίριο και να αρχίζει να ζωγραφίζει στον τοίχο του.

Και ενώ το βίντεο φαίνεται στημένο, θα μπορούσε ακόμα και να το έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Banksy.

Διαβάστε επίσης: Διάσημα έργα του Banksy πούλησε ο Ρόμπι Γουίλιαμς για 7,2 εκατ. λίρες

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία της μπαλαρίνας που φαίνεται να ζωγραφίζει ο άντρας του βίντεο έχει επιβεβαιωθεί ως γνήσιο έργο του Banksy. Είναι μία από τις επτά τοιχογραφίες που έχει ζωγραφίσει τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία.

Ο street artist είχε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους στον λογαριασμό του στο Instagram. «Σε αλληλεγγύη με τον λαό της Ουκρανίας» ήταν ο τίτλος του βίντεο που είχε ανεβάσει ο Banksy.

Η σκέψη να έχει σκηνοθετήσει την «αποκάλυψη» της ταυτότητάς του ταιριάζει με την ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ που διακρίνει τον Banksy.

Τα παιχνίδια του Banksy με τα έργα του

Ήταν τη δεκαετία του 1990 που ο Banksy ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία ως graffiti artist στο Μπρίστολ και δεν άργησε να γίνει διάσημος για τις εντωπυσιακές τοιχογραφίες του. Σήμα κατατεθέν του τα ασπρόμαυρα ποτρέτα με τη χρήση στένσιλ.

Ορισμένα από τα πιο γνωστά του έργα αντιτίθενται στη σύγκρουση, όπως η τοιχογραφία ενός άντρα να ετοιμάζεται να πετάξει μια ανθοδέσμη λουλούδια.

Στη διάρκεια της διαμονής του στη Νέα Υόρκη το 2013 έστησε ένα περίπτερο στο Central Park όπου πωλούσε δουλειά του για 60 δολάρια. Ενώ όλοι πίστευαν ότι ήταν παγίδα για τους τουρίστες, ο πάγκος και τα έργα ήταν αυθεντικά.

Και ενώ ο ίδιος παρέμεινε για μια ημέρα στο περίπτερο προκειμένου να πουλήσει τη δουλειά του, μόνο ένας περαστικός αγόρασε δύο έργα του. Και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο λίγο καιρό αργότερα αφού συγκέντρωσε πάνω από 100.000 δολάρια με την πώλησή τους σε δημοπρασία.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024