Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα - Η τακτική της Τουρκίας δεν έχει αποδώσει

Οικονόμου: Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα – Η τακτική της Τουρκίας δεν έχει αποδώσει

Η αποστομωτική απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις

Με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό, απαντά η Αθήνα, στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, όπως κατέστησε σαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η ελληνική «ασπίδα» είναι αδιαπέραστη, υπογράμμισε.  «Αποδεικνύουμε ότι όλη αυτή η τακτική (της Τουρκίας) να μας φοβίσει, τρομοκρατήσει, πανικοβάλει, δεν έχει αποδώσει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Παράλληλα χρησιμοποίησε, όχι τυχαία, όπως είπε, τη λέξη εμβέλεια, με φόντο τους πανηγυρισμούς και τις απειλές της Άγκυρας για την εκτόξευση του Tayfun.

Η λέξη όλο νόημα…

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε,  ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «σαν έτοιμη από καιρό» να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στους ανιστόρητους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Τουρκίας οικοδομώντας παράλληλα σημαντικές διεθνείς συμμαχίες.

Παράλληλα απάντησε στους πανηγυρισμούς της Άγκυρας για την εκτόξευση του Tayfun και τις απειλές της, ότι η Αθήνα είναι στην εμβέλειά του.

«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια – δεν είναι τυχαία η λέξη εμβέλεια, των απόψεών του θα συρρικνώνεται ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας (…) στο εξωτερικό συνεχώς θα αυξάνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Αδιαπέραστη ασπίδα

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τη βασική της στρατηγική που είναι: «Διεθνές Δίκαιο, αποδόμηση της ρητορικής της  Τουρκίας και ενδυνάμωση της χώρας σε όλους τους τομείς».

Χαρακτήρισε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας «ώστε να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόκληση». Όπως τόνισε, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, συγκροτεί μια ασπίδα που είναι αδιαπέραστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει «να το έχουν καλά στο μυαλό τους» στην Τουρκία.

Για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια, ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι  «η κυβέρνηση θα καταναλώσει όση ενέργεια απαιτείται και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

»»Μιλούν διάφοροι για αισχροκέρδεια, ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η διάταξη περί αισχροκέρδειας στον Ποινικό Κώδικα», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «νομοθέτησε ανώτατο περιθώριο κέρδους σε σχέση με αυτό που υπήρχε προ κρίσης, εντατικοποιεί τους ελέγχους και παράλληλα δημιουργεί ένα καλάθι για να έχουμε σε κάποια απολύτως απαραίτητα είδη, όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024