Η Ρωσία επιπλήττει τις ΗΠΑ με αφορμή δηλώσεις για τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών
Κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της.
Η Ρωσία επέπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους χαρακτήρισε, σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
«Η αντίδραση της Ουάσινγκτον στην τρομοκρατική επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης είναι πραγματικά απαράδεκτη» έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Ανατόλι Αντόνοφ.
Διαβάστε επίσης: Πυρά ΕΕ και ΗΠΑ κατά της Μόσχας: Χρησιμοποιεί τα τρόφιμα «ως όπλο»
«Δεν έχουμε δει οποιαδήποτε σημάδια καταδίκης των απερίσκεπτων ενεργειών του ουκρανικού καθεστώτος» πρόσθεσε.
«Όλες οι ενδείξεις πως Βρετανοί στρατιωτικοί ειδικοί ενεπλάκησαν στην οργάνωση του μαζικού πλήγματος με τη χρήση drones έχουν αγνοηθεί» είπε ο Αντόνοφ.
Η Βρετανία πάντως απέρριψε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς της Ρωσίας. Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του χαρακτήρισε «απλώς απαράδεκτη» τη ρωσική κίνηση, προειδοποιώντας πως θα αυξήσει τον υποσιτισμό.
Ο Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε την Άγκυρα ότι χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όπλο. «Οποιαδήποτε ενέργεια από τη Ρωσία να διαταράξει αυτές τις κρίσιμης σημασίας εξαγωγές σιτηρών είναι ουσιαστικά μια δήλωση ότι άνθρωποι και οικογένειες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τρόφιμα αλλιώς θα πεινάσουν» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, με 16 drones νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ότι Βρετανοί «ειδικοί» του Πολεμικού Ναυτικού βοήθησαν στον συντονισμό της «τρομοκρατικής» επίθεσης.
Η Μόσχα κατηγόρησε επίσης προσωπικό του βρετανικού ΠΝ για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αγωγούς αερίου Nord Stream τον περασμένο μήνα, έναν ισχυρισμό που απέρριψε ως ψευδή το Λονδίνο υποστηρίζοντας ότι επινοήθηκε προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
- Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίων Αναργύρων
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442