Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στην 1η εμφάνισή της μετά τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στην 1η εμφάνισή της μετά τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

«Μακάρι να βρούμε αυτή τη δύναμη να σηκώσουμε το κεφάλι μας» έγραψε σε μία ανάρτηση με φωτογραφία τα μπαστούνια της.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ τον Νοέμβριο του 2021 αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Δημιούργησε το ίδρυμα, «Right Action for Women» για να ενθαρρύνει και να χρηματοδοτεί μαγνητικές τομογραφίες και άλλες μορφές έγκαιρης ανίχνευση καρκίνου.

Το 2017, αφαίρεσε τις ωοθήκες και τις σάλπιγγες της ως προληπτικό μέτρο κατά του οικογενειακού ιστορικού καρκίνου των ωοθηκών.

«Γεια σας φίλοι. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκα με πολλαπλή σκλήρυνση. Ήταν ένα περίεργο ταξίδι. Αλλά με έχουν στηρίξει τόσο πολύ άνθρωποι, που γνωρίζω ότι έχουν επίσης αυτήν την πάθηση. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζεται. Εκτός αν κάποιος μ@@κας τον εμποδίσει», έγραψε στο twitter η πρωταγωνίστρια της σειράς «Dead to Me».

«Όπως είπε ένας από τους φίλους μου που πάσχει από την ίδια ασθένεια, ξυπνάμε και κάνουμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Και αυτό κάνω. Τώρα λοιπόν ζητάω (σεβασμό στην) ιδιωτικότητα. Καθώς περνάω αυτή τη δοκιμασία. Ευχαριστώ» πρόσθεσε η Άπλγκεϊτ.

Η ηθοποιός κέρδισε ένα Emmy Primetime για την εξαιρετική guest εμφάνισή της στα «Φιλαράκια»  το 2003. Προτάθηκε στην ίδια κατηγορία για την  ίδια σειρά το 2004. Το 2008 και το 2009, ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κωμική σειρά «Samantha Who?».

Το 2019 και το 2020, ήταν ξανά υποψήφια στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Dead to Me», το οποίο ήταν επίσης υποψήφιο για καλύτερη κωμική σειρά.

Έχει κερδίσει υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά – μιούζικαλ ή κωμωδία για το «Dead to Me», «Samantha Who?» και «Jesse» και επίσης έχει προταθεί πολλές φορές στα Screen Actors Guild Awards και στα People’s Choice Awards.

Ως παιδί ηθοποιός, η  Άπλγκεϊτ έγινε γνωστή με τον ρόλο της στην κωμική σειρά της Fox «Παντρεμένοι με παιδιά».

Photo: YouTube

Σήμερα η ηθοποιός ανέβασε νέο tweet στο οποίο αναφέρει ότι «αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βγω έξω μετά τη διάγνωση. Τα μπαστούνια για περπάτημα είναι πλέον μέρος της νέας μου κανονικότητας» έγραψε κοινοποιώντας μια φωτογραφία με τα πέντε μπαστούνια για περπάτημα.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ έγινε 50 ετών τον περασμένο Νοέμβριο και δήλωσε ότι το να ζεις με τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι «εξαιρετικά δύσκολο», γι’ αυτό και προσέφερε ενθάρρυνση σε άλλους που περνούν επίσης δύσκολες στιγμές.

«Είθε να βρούμε αυτή τη δύναμη να σηκώσουμε το κεφάλι μας» είπε.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024