Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: Βόλτα με το τρενάκι του τρόμου

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Βόλτα με το τρενάκι του τρόμου

Η Φράιμπουργκ είναι η παρτενέρ που δε θα ήθελε απόψε ο Ολυμπιακός. Για να επιστρέψουν οι πρωταθλητές όμως πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχει πια σημασία τι «θέλουν»

Κάτω από τους 12 (Europa League) βαθμούς της απόλυτης Φράιμπουργκ: ακριβώς 62 εκτελεσμένες τελικές σε 4 ματς. Με 11 γκολ από 8 ασίστ.

Και εκείνο το εξωφρενικό –για κάποιον που στην ουσία πατά στο επιθετικό transition– 84,25% ευστοχίας στην πάσα. Ένα ποδοσφαιρικό… τρενάκι του τρόμου, που όχι μόνο δικαιούται όλες τις ανέσεις στο ταξίδι της «πρώτης θέσης» ως τους «16» του θεσμού.

Η μία από τις τρεις (Άρσεναλ, Σοσιεδάδ) που ως τώρα συνεχίζει με 4Χ4, η δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και η πρώτη σε εκτέλεση «on target» (27) σε ολόκληρο το τουρνουά.

Αν την έλεγαν Ντόρτμουντ ή έστω Λεβερκούζεν και Άιντραχτ; Δε θα το συζητούσαμε καν. Με την ως τώρα παρουσία της θα είχε εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Τη συντηρεί χαμηλά στο σχετικό ranking αποκλειστικά το όνομά της (στοιχηματικά ακόμη και σήμερα η απόδοσή της για την κατάκτηση προσφέρεται κάπου στο 20.00).

Με τούτο το «θεριό» πρέπει να τα βάλει απόψε ο Ολυμπιακός για να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της Ευρώπης. Μαζί με όσα του στοίχισαν ως εδώ σε μια διαδρομή που ακόμη και με αυτήν τη στάθμη ποδοσφαίρου (1 γκολ στον όμιλο και εκείνο αυτογκόλ) θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αν κάποιος έκανε ένα φάουλ στην κούρσα εβδομήντα μέτρων που χάρισε στο 90΄+3΄της πρεμιέρας εκείνο το τρίποντο (2-1). Αν ο Μίτσελ δεν έκανε εκείνο το λάθος στο 60΄ του εντός έδρας ματς με την Καραμπάγκ περνώντας τον εντελώς ανέτοιμο Μαρσέλο…

Ο Ολυμπιακός που είδαμε, όχι εκείνος που θέλαμε ή έστω περιμέναμε να δούμε, θα μπορούσε να έχει σίγουρα έναν-δύο παραπάνω βαθμούς στο γκρουπ και κυρίως θα μπορούσε να είχε στερήσει από δύο βαθμούς σε Ναντ και Καραμπάγκ.

Αν ο όμιλος ήταν απόψε Καραμπάγκ 5, Ολυμπιακός έστω 2, Ναντ 1, οι Ερυθρόλευκοι ούτε θα είχαν αποκλειστεί ακόμη από τη συνέχεια του Europa League ούτε –κυρίως– θα βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι όμως. Και κάπως έτσι ξέρουν πως απειλούνται άμεσα με αποκλεισμό και από το Conference League, μια στροφή πριν από το φινάλε.

Η λογική λέει πως είναι ευκολότερο να μη χάσει η Καραμπάγκ στο «Μπουζουάρ» από τη Ναντ από το να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Europa Park Stadium για να έχει νόημα το Ολυμπιακός – Ναντ της 6ης αγωνιστικής. Η λογική όμως λέει και ότι δε γυρίζει κάποιος στο ελληνικό πρωτάθλημα από το -10. Προφανώς λοιπόν αναζητούνται υπερβάσεις ως ότου οι Ερυθρόλευκοι επιστρέψουν σε αυτό το μονοπάτι, στο να σκέφτονται τα λογικά.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχει βελτίωση με τον Μίτσελ. Ότι επιχειρείται πια μια καλύτερη τακτοποίηση στον αγωνιστικό χώρο κλπ. Δεν αμφισβητείται όμως και ότι για να βρει το δρόμο του ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια νύχτα που θα αλλάξει τα δεδομένα. Δεν μπορείς να φτάσεις στο Φλεβάρη της Ευρώπης δίχως νίκη. Όπως δεν επιστρέφεις στον πρωταθλητισμό της Ελλάδας δίχως μια νίκη σε ντέρμπι (σαν αυτό που έρχεται με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 6/11).

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024