Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το απίστευτο με τον φετινό Ολυμπιακό στην Ευρώπη…

Το απίστευτο με τον φετινό Ολυμπιακό στην Ευρώπη…

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, με τους ερυθρόλευκους να έχουν καταφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο στις φετινές ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να διεκδικήσει κόντρα στη Ναντ την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στη γερμανική πόλη για το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό τους ματς τη φετινή σεζόν, αφού κοντράρονται με μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Bundesliga τη φετινή χρονιά. Μια ομάδα που έχει 4×4 στο Europa League και είναι στο +5 από τη δεύτερη Καραμπάγκ και «αγκαλιά» με την πρόκριση μέσω της πρώτης θέσης από τον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα ώστε να τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη απέναντι στη Ναντ και να έχει ελπίδες να παίξει και μετά τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα ενδιαφέρον στατιστικό του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη που δείχνει ότι τα πηγαίνει καλύτερα μακριά από το Καραϊσκάκη μέσα στο 2022, παρά σε αυτό, κάτι που δίνει και τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να κυνηγήσουν το ματς κόντρα στη Φράιμπουργκ.

Συγκεκριμένα, η αρχή έχει γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο και τελευταίο του παιχνίδι στη νοκ-άουτ φάση του Europa League απέναντι στην Αταλάντα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας λοιπόν κόντρα στους Μπεργκαμάσκι είχαν πραγματοποιήσει μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση στην Ιταλία και είχαν ηττηθεί με 1-2, παρότι είχαν προηγηθεί από νωρίς με πολύ όμορφο γκολ του Τικίνιο. Στη ρεβάνς όμως η ιταλική ομάδα είχα νικήσει σχετικά άνετα το Καραϊσκάκη με 3-0.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League. Στο πρώτο ματς στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός είχε έρθει ισόπαλος με 1-1, έχοντας ελπίδες πρόκρισης, όμως στη ρεβάνς ηττήθηκε στο Φάληρο με 4-0 και αποχαιρέτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από το Champions League στα προκριματικά του Europa League, ο Ολυμπιακός μέτρησε δυο εκτός έδρας ισοπαλίες με Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2) και Απόλλωνα Λεμεσού (1-1), σε δυο ματς που άξιζε να κερδίσει και μάλιστα άνετα. Σε συνάρτηση όμως με τα ματς στο Καραϊσκάκη και οι δυο προκρίσεις παίχτηκαν στα πέναλτι, με τον Ολυμπιακό να είναι εντέλει αυτός που επικράτησε και πήρε τις προκρίσεις μέχρι τους ομίλους.

Στον όμιλο, ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει έναν βαθμό στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει, έχοντας δυο ήττες στο Καραϊσκάκη με Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ με το ίδιο σκορ (0-3), ενώ εκτός έδρας έχει ηττηθεί στις καθυστερήσεις με 2-1 από τη Ναντ και έχει πάρει τον βαθμό στο Μπακού την περασμένη αγωνιστική με 0-0.

Συνολικά λοιπόν οι ερυθρόλευκοι μετράνε 4 ισοπαλίες και 2 ήττες σε έξι ματς εκτός έδρας το 2022, όμως η εικόνα τους στα περισσότερα ματς είναι καλύτερη από ότι είναι στα εντός έδρας στο Καραϊσκάκη, όπου μετράει 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Τα δυο ματς με Ναντ και Καραμπάγκ στον όμιλο

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024