Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Απήγαγε την 19χρονη φίλη του - Κατέληξε ανίκανη να περπατήσει, να μιλήσει ή να τραφεί μόνη της [video]

Βρετανία: Απήγαγε την 19χρονη φίλη του – Κατέληξε ανίκανη να περπατήσει, να μιλήσει ή να τραφεί μόνη της [video]

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην Βρετανία καταγράφηκε η στιγμή που ένας κακοποιός απήγαγε την 19χρονη φίλη του, βάζοντάς την με τη βία σε ένα φορτηγάκι, πριν εκείνη πέσει στον αυτοκινητόδρομο και υποστεί καταστροφικές εγκεφαλικές κακώσεις.

Το δικαστήριο παρακολούθησε την συγκλονιστική στιγμή που ένας κακοποιός στην Βρετανία απήγαγε τη φίλη του, βάζοντάς την σε ένα φορτηγάκι, πριν εκείνη πέσει από το όχημα και υποστεί καταστροφικές εγκεφαλικές κακώσεις.

Η Angel Lynn, 19 ετών, έμεινε με τραύματα που της άλλαξαν τη ζωή, αφού την ανάγκασε να μπει σε ένα φορτηγάκι ο τότε φίλος της Chay Bowskill, ενώ εκείνη έπεσε – για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ – από το κινούμενο όχημα, την ώρα που έτρεχε με ταχύτητα 60 μίλια/ώρα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ο ένοχος για τη στυγερή δολοφονία 19χρονης βρέθηκε μετά από 26 χρόνια – Το πτώμα της ακόμα

Ανίκανη να περπατήσει, να μιλήσει ή να τραφεί μόνη της

Η Angel, η οποία είναι απίθανο να αναρρώσει πλήρως, βρέθηκε να κείτεται σοβαρά τραυματισμένη στο οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου A6 κοντά στο Loughborough του Leicestershire, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Η 21 ετών σήμερα Angel υπέστη κάταγμα στο κρανίο και καταστροφικές εγκεφαλικές κακώσεις, μετά την πτώση της από το φορτηγάκι και εξακολουθεί να μην μπορεί να επικοινωνήσει, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο Leicester Crown Court.

Ο Bowskill, 20 ετών τότε, και ο φίλος του Rocco Sansome, ο οποίος οδηγούσε το βαν, αρνήθηκαν αμφότεροι την απαγωγή της κοπέλας, αλλά κρίθηκαν ένοχοι μετά από δίκη και καταδικάστηκαν ο Bowskill σε φυλάκιση επτάμιση ετών, ενώ ο Sansome σε 21 μήνες φυλάκιση.

Η απαγωγή μπορεί να επιφέρει ως μέγιστη ποινή ακόμη και ισόβια κάθειρξη στη Βρετανία.

Οι ένορκοι είδαν συγκλονιστικά πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, που έδειχναν τον Bowskill να κυνηγάει την Angel σε ένα δρόμο, αφού εκείνη έφυγε κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Ο δράστης παραδέχθηκε ότι την μισούσε

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τον Bowskill να αρπάζει την Angel από πίσω και να τη μεταφέρει στην άλλη άκρη του δρόμου, πριν την βάλει με τη βία μέσα σε ένα φορτηγάκι.

Στη συνέχεια, η Angel έπεσε έξω από το όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Sansome, καθώς αυτό κινούνταν με ταχύτητα 60 μίλια/ώρα, πριν βρεθεί από κάποια τρομοκρατημένα άτομα που βρέθηκαν μπροστά στο άγριο σκηνικό.

Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς και η Angel μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά παρά την εντατική ιατρική θεραπεία στην οποία υπεβλήθη, παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα που της άλλαξαν τη ζωή για πάντα.

Η απαγωγή συνέβη αφού η Angel, η οποία αρχικά οδηγούσε νόμιμα το φορτηγάκι, παρέλαβε τον Bowskill και τον Sansome από τον δρόμο και, στη συνέχεια, τσακώθηκε με τον Bowskill και έφυγε.

Το δικαστήριο άκουσε πως, λίγο πριν φύγει, ο Bowskill παραδέχτηκε ότι είπε στην Angel πως την μισούσε και ότι δεν ήθελε να την ξαναδεί ποτέ.

Οι ντετέκτιβ αποκάλυψαν το υλικό που δείχνει την Angel να αναγκάζεται να μπει στο φορτηγάκι, πριν αυτό απομακρυνθεί με ταχύτητα από τον 20χρονο Sansome. Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν αργότερα.

Δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι την πέταξε από το βαν

Ο Bowskill καταδικάστηκε επίσης για βίαιη και χειριστική συμπεριφορά και απόπειρα εξαπάτησης της δικαιοσύνης.

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αφού δεν κατέστη σαφές πώς η Angel, από το φορτηγάκι, βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η 19χρονη πήδηξε ή έπεσε κατά λάθος στο δρόμο, ενώ η πολιτική αγωγή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι την έσπρωξε ή την πέταξε ο δράστης.

Ο Sansome, που οδηγούσε το βανάκι, παραδέχτηκε ότι διέπραξε τα αδικήματα της κατοχής κάνναβης και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο δράστης της απαγωγής

«Την υποτιμούσατε, την ελέγχατε και της ασκήσατε βία»

Κατά την επιβολή της ποινής, ο δικαστής είπε στον Bowskill:

«Ήταν η Angel μια όμορφη νεαρή γυναίκα, που θα έπρεπε να απολαμβάνει τα ανέμελα χρόνια τής προχωρημένης εφηβείας της μέχρι την πρώιμη ενηλικίωση. Της φερθήκατε με άθλιο τρόπο.

»Την υποτιμούσατε σε σημείο που πρέπει να αισθανόταν άχρηστη σε τακτική βάση.

»Τη βομβαρδίζατε με αποκρουστικά και εξευτελιστικά μηνύματα. Ελέγξατε την ελευθερία των κινήσεών της με διάφορα μέσα.

»Δεν της επιτρεπόταν κανενός είδους ζωή εκτός από αυτήν μαζί σας. Είμαι πεπεισμένος ότι της ασκήσατε βία, προκαλώντας της μώλωπες, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις».

«Οι ζωές μας έχουν αλλάξει ανεπανάληπτα για πάντα»

Ο ντετέκτιβ Τόνι Γιάργουντ, από την ομάδα αντιμετώπισης σοβαρών εγκλημάτων της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων East Midlands, δήλωσε: «Η Angel είναι μια νεαρή γυναίκα, που είχε σχέδια και φιλοδοξίες και το υπόλοιπο της ζωής της να προσβλέπει.

»Λόγω της έκτασης των τραυμάτων της, αντιμετωπίζει τώρα συνεχή ιατρική περίθαλψη και φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

»Η οικογένειά της παραμένει συντετριμμένη από αυτό που συνέβη και επαινώ τη δύναμη και το θάρρος που επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν μέχρι σήμερα.

»Καμία ετυμηγορία ή μεταγενέστερη ποινή δεν μπορεί να αναπληρώσει την ποιότητα ζωής που έχασε αυτή η νεαρή γυναίκα. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι με τον καιρό η οικογένειά της θα βρει κάποια παρηγοριά, γνωρίζοντας ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Η 19χρονη Angel

«Δεν θα γίνουμε ποτέ παππούδες των παιδιών της κόρης μας»

Σε μια σπαρακτική γραπτή δήλωση που εκδόθηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο πατέρας της Angel, Paddy, είπε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ «να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία», καθώς η ζωή της Angel «έχει αλλάξει για πάντα» λόγω των τραυματισμών της.

«Η Angel ήταν τόσο γεμάτη ζωή και είχε ένα σπουδαίο μέλλον μπροστά της. Αυτό το μέλλον δυστυχώς της αφαιρέθηκε. Οι καταστροφικοί τραυματισμοί που υπέστη σημαίνουν ότι η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια γι’ αυτήν ή για την οικογένειά μας.

»Ξέρω ότι η Angel δεν θα παντρευτεί ποτέ και ότι εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να συνοδεύσω την κόρη μου στην εκκλησία.

»Η Nikki και εγώ δεν θα γίνουμε ποτέ παππούδες για τα παιδιά της Angel. Δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για την κόρη μας, αλλά προσπαθούμε να χαμογελάμε κάθε μέρα, ενώ μέσα μας αιμορραγεί η καρδιά μας».

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024