Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόλογα: Υποχωρούν οι τιμές ενόψει της «ετυμηγορίας» της Standard & Poors

Ομόλογα: Υποχωρούν οι τιμές ενόψει της «ετυμηγορίας» της Standard & Poors

Οι πιθανότητες να προχωρήσει απόψε η Stanadard & Poors σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θεωρούνται ελάχιστες

Προεξοφλώντας, με σχετική βεβαιότητα, την μη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα από την Stanadard & Poors κινήθηκε σήμερα η αγορά ομολόγων. Οι πιθανότητες, σύμφωνα με τους αναλυτές, να προχωρήσει απόψε η Stanadard & Poors σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, είναι ελάχιστες. Κλείνει έτσι για φέτος τον κύκλο των προγραμματισμένων αξιολογήσεων (reviews) από τους οίκους αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει κατατάξει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μία βαθμίδα χαμηλότερα (ΒΒ) από την λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα την ΒΒ+. Αντίθετα οι δύο άλλοι οίκοι αξιολόγησης Moodys και Fitch έχουν τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας δύο ή τρείς βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική (Βaw και ΒΒ αντιστοίχως).

Διαβάστε επίσης – S&P: Ανοδική αναθεώρηση της ελληνικής ανάπτυξης

Στο 5,08% το δεκαετές

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 70 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 5,08% από 5,04% από 5,03% χθες έναντι 2,43% του αντίστοιχου Γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,65% από 2,67% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 0,9804 δολάρια από το επίπεδο των 0,9892 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0.9730 δολάρια.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024