Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Στο Μπακού έγινε η αρχή για να σβήσει η ευρωπαϊκή «μουτζούρα»

Ολυμπιακός: Στο Μπακού έγινε η αρχή για να σβήσει η ευρωπαϊκή «μουτζούρα»

Ο Μίτσελ, μέσα από αντιφάσεις και λάθη, σπρώχνει την ομάδα του να κάνει βήματα μπροστά

Πρώτος βαθμός, πρώτο παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ. Προφανώς δεν είναι για πανηγύρια ότι ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία στο Μπακού. Σε άλλα χρόνια ούτε η εμφάνιση ούτε το αποτέλεσμα θα ικανοποιούσε. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός έδειξε σημεία ανάκαμψης που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι, παρά το ότι η ομάδα δεν μπορεί βαθμολογικά πλέον να κυνηγήσει η συμμετοχή της στην επόμενη φάση του Europa League, μπορεί να το κάνει για το Conference League και αυτό δεν είναι αμελητέο. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ελληνική ομάδα να υποβαθμίζει την παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά το φθινόπωρο.

Το παιχνίδι στο Μπακού έδειξε ότι ο Ολυμπιακός συνέρχεται αγωνιστικά. Δεν γίνεται με την ταχύτητα που θα θέλαμε ούτε με θεαματικό τρόπο. Γίνεται με αργό αλλά μάλλον σταθερό βηματισμό. Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα ο Μίτσελ αντιλήφθηκε ότι το σύστημα με τρεις στόπερ δεν προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τοποθέτησε τον Βρσάλικο σε θέση δεξιού μπακ, γύρισε την άμυνα σε τετράδα και είδε την ομάδα του να ρολάρει σιγά-σιγά. Η Καραμπάγκ από την πλευρά της δεν βρήκε ούτε τους χώρους για κλασικές ευκαιρίες.

Το κυριότερο, δεν έγιναν λάθη σαν κι αυτά που στοίχισαν στους Ερυθρόλευκους στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Οι γραμμές του πρωταθλητή ήταν κοντά και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν περιθώρια να περάσουν την μπάλα ανάμεσά τους. Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε σε ελάχιστες φάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι στην ουσία ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να επέμβει για να αποσοβήσει κάποιο γκολ. Τουναντίον, οι Ερυθρόλευκοι είχαν φάσεις που μπορούσαν να σκοράρουν. Με την κεφαλιά του Ντόι, με το σουτ του Κούντε και με το δοκάρι του Αμπουμπακάρ.

Πιθανότατα τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τους Ερυθρόλευκους αν στη θέση του Τζο Χουάνγκ βρισκόταν ο τραυματίας Ελ Αραμπί, αν αντί να μπει ο Μαρτσέλο που είναι εμφανώς ανέτοιμος έμπαινε στη θέση του ο Γκάρι Ροντρίγκες. Όταν όμως έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να κάνεις οικονομία δυνάμεων, η κριτική και μάλιστα εκ των υστέρων είναι πολύ εύκολη. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που το ψάχνει πολύ, που δεν διστάζει να κάνει σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα και να διορθώνει τα λάθη του.

Όλες του οι κινήσεις είναι αδύνατο να πετυχαίνουν. Τι μπορούμε να πούμε όμως όταν ο κόουτς επιμένει σε ένα νεαρό παιδί και αυτό με την απόδοσή του τον δικαιώνει απόλυτα; Τι μπορούμε να πούμε όταν ο Μπουχαλάκης κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερό του τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Ο κόουτς έχει την ικανότητα να παίρνει πράγματα από όλους, και αυτό όσο η ομάδα του έχει παιχνίδια στην Ευρώπη είναι απαραίτητο.

Η ισοπαλία στο Μπακού δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Ειδικά αν αποδειχθεί ότι ο Βρσάλικο και ο Εμβιλά έχουν τραυματισμούς που θα τους στερήσουν τη συμμετοχή στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, πρόκειται για αποτέλεσμα και εμφάνιση που δείχνουν την αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού. Βελτιώνει την ψυχολογία των παικτών. Η μάχη για τη συμμετοχή στην επόμενη φάση του Conference League συνεχίζεται.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το στόχο τους αν και δεν εξαρτώνται όλα από αυτούς. Συγκλονιστική η εμφάνιση του Σωκράτη, αλλά και το πάθος που έβγαλε ο Βαλμπουενά παίζοντας μισή ώρα. Φαίνεται καθαρά ότι ο Μιτσελ έχει καταφέρει να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών, όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024