Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 χρόνια Platforms Project: Η μεγάλη διεθνής έκθεση επιστρέφει εορταστικά στην ΑΣΚΤ

10 χρόνια Platforms Project: Η μεγάλη διεθνής έκθεση επιστρέφει εορταστικά στην ΑΣΚΤ

Για δέκα χρόνια το Platforms Project έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες πλατφόρμες και χιλιάδες καλλιτέχνες από 39 χώρες να παρουσιάσουν το έργο τους χωρίς κανένα περιορισμό πέρα από την φαντασία και την δημιουργικότητα τους.

To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια εικαστικής δράσης του πραγματοποιώντας μια μεγάλη νέα διοργάνωση ,από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, την ιδανική επιλογή για το Platforms Project.

Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2022 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Διαβάστε επίσης: Έκθεση: Η πόλη της Ελευσίνας ως Έκθεμα στο Μουσείο Μπενάκη

Μια διοργάνωση για εικαστικές ανταλλαγές και αναζητήσεις

To Platforms Project αποτελεί μία διεθνή έκθεση που έχει πάντα ως στόχο την παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

To Platforms Project συμβάλει σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά και θεωρητικά ερωτήματα που τίθενται διεθνώς και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στις εικαστικές ομάδες-πλατφόρμες.

Το Platforms Project  αποτέλεσε πολλές φορές το κίνητρο και την αφορμή ώστε καλλιτέχνες να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέες ομάδες, πλατφόρμες να ενωθούν και να συγχωνευτούν, να ανταλλάξουν καλλιτέχνες και πρότζεκτ. Εκατοντάδες ανταλλαγές εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν, δίαυλοι διαλόγου πάνω στην τέχνη δημιουργήθηκαν και χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη.

Το Platforms Project 2022 παρουσιάζει πλατφόρμες από 26 χώρες (ΗΠΑ, Κύπρος,  Ελλάδα, Καναδάς, Ολλανδία, Γαλλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή,  Αιθιοπία, Ρωσία, Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Πολωνία, Ουκρανία, Αυστραλία), έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα.

Παράλληλες εκθέσεις και ομιλίες

Η ομαδική έκθεση “Boundless Borders” σε επιμέλεια της  Weronika Bela στο Metaphor Athens (Δορυλαίου 10, Αθήνα, 115 21) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 14/10/22 με έργα καλλιτεχνών του αυτοδιαχειριζόμενου πειραματικού εκθεσιακού χώρου  ID:Ι Galleri της Στοκχόλμης, Σουηδίας, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και μετέχει στο βασικό πρόγραμμα του Platforms Project.  Στα εγκαίνια της έκθεσης θα υπάρχει DJ set.

Το Σάββατο 15/10/22 θα εγκαινιαστεί η ομαδική έκθεση “The October Show” με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στο IFAC Athens (Γαλαξία 11, Αθήνα, 117 45) και την ίδια βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο χώρο το “The October Surprise Party” με Τέχνη, Dj set, μουσική και περφόρμανς.

Στο Platforms Project 2022 θα πραγματοποιηθούν 16 ομιλίες με συμμετέχοντες ιστορικούς, θεωρητικούς και κριτικούς τέχνης, ακαδημαϊκούς, διευθυντές μουσείων, καλλιτέχνες, επιμελητές, καθώς επίσης και δύο ημερίδες, την ημερίδα της AICA Hellas με θέμα

«Η κριτική της τέχνης στην Ελλάδα σήμερα και η αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες»  και την ημερίδα που διοργανώνεται από το www.dreamideamachine.com  & The Red Boat Projects  με θέμα “H γυναίκα στην Τέχνη και την κοινωνία: σύνδεση και αλληλεπιδράσεις”.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Platforms Project for All 2022, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 4 έως 16 χρονών από την ολλανδική πλατφόρμα EX-MÊKH και την εικαστικό και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ellen Rodenberg.

Πληροφορίες

Ωράριο Platforms Project 2022:

Άνοιγμα έκθεσης: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.30 – 22.30

Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 17.30 – 22.30

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 12.00 – 21.00

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024