Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Eργαστήρια εικαστικής και μουσικής δημιουργίας στη Στέγη Γραμμάτων

Eργαστήρια εικαστικής και μουσικής δημιουργίας στη Στέγη Γραμμάτων

O ήχος των εικόνων: Κύκλος εργαστηρίων εικαστικής και μουσικής δημιουργίας για νέους 12-17 ετών με αφορμή την παράσταση Γκόγια-Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής Κυριακή 16, Κυριακή 23 και Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, 11:00-14:00 Το εργαστήριο θα γίνει από τους καλλιτέχνες: Κατερίνα Μπαραμπούτη (16/1), εικαστικός και performer Tim Ward (23/1 και 30/1), συνθέτης και Λορέντα Ράμου (30/1), πιανίστρια. […]

O ήχος των εικόνων: Κύκλος εργαστηρίων εικαστικής και μουσικής δημιουργίας για νέους 12-17 ετών με αφορμή την παράσταση Γκόγια-Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής
Κυριακή 16, Κυριακή 23 και Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, 11:00-14:00
Το εργαστήριο θα γίνει από τους καλλιτέχνες: Κατερίνα Μπαραμπούτη (16/1), εικαστικός και performer
Tim Ward (23/1 και 30/1), συνθέτης και Λορέντα Ράμου (30/1), πιανίστρια.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το πώς η σύγχρονη πραγματικότητα μπορεί να γίνει αφετηρία μιας εικαστικής πρόκλησης και μιας μουσικής σύνθεσης, καταλήγοντας στο συνδυασμό των δύο αυτών τεχνών σε video art.

Η πρώτη συνάντηση (16/1) εστιάζει στην εικαστική πλευρά του εργαστηρίου. Γεγονότα της καθημερινότητας γίνονται γόνιμο υλικό για μια δημιουργία που χρησιμοποιεί τις τεχνικές των κόμικς, του κολλάζ και του βίντεο.

Στη δεύτερη συνάντηση (23/1), μέσα από αυτοσχεδιασμούς, η ομάδα θα φτιάξει τη μουσική που θα συνοδεύσει το κινηματογραφημένο υλικό της πρώτης συνάντησης, μαθαίνοντας δυνατότητες παραγωγής ήχου με μικρόφωνα επαφής επικολλημένα σε καθημερινά αντικείμενα, τροποποιημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αυτοσχέδια κυκλώματα και υψηλή ψηφιακή τεχνολογία.

Στην τρίτη και τελευταία συνάντηση (30/1), η ομάδα θα συνδυάσει τα βίντεο με τη μουσική τους υπόκρουση, αποκαλύπτοντας μέσα από αυτήν την εμπειρία τη σχέση της οπτικής αφήγησης με τη μουσική. Πάνω σε αυτή τη σχέση βασίζεται και το βίντεο της παράστασης Γκόγια-Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής, στο οποίο γίνονται παραλληλισμοί ανάμεσα σε πίνακες και μουσικές συνθέσεις που απορρέουν τόσο από την επικαιρότητα της εποχής των δύο καλλιτεχνών, όσο και από κοινά προσωπικά τους βιώματα. Η ομάδα θα έχει επίσης την ευκαιρία μιας διαδραστικής προσέγγισης σε επιλεγμένα έργα του Γκόγια και του Μπετόβεν, που θα τους οδηγήσει στο να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση της 5ης ή της 6ης Φεβρουαρίου, έχοντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το θέμα.
Κόστος συμμετοχής: €45 το κάθε παιδί (για τον κύκλο των τριών εργαστηρίων), €36 το κάθε παιδί, όταν πρόκειται για αδέλφια.
Απαραίτητη είναι η συμμετοχή και στα τρία εργαστήρια του κύκλου.



Οικογενειακό εργαστήριο κατασκευής-εμψύχωσης
Το εργαστήριο θα γίνει από τη δημιουργό-περφόρμερ Εμμανουέλα Καποκάκη
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Γονείς και παιδιά ηλικίας από 4 έως και 10 ετών θα δουλέψουν πάνω σε ένα παραμύθι. Θα κατασκευάσουν μια απλή κούκλα και θα μάθουν πώς να την εμψυχώνουν. Έπειτα θα παίξουν σκηνές από το παραμύθι. Θα δοθούν ιδέες για το πώς κατασκευάζονται τα σκηνικά, με στόχο να δουν τα παιδιά πώς μπορούν να δημιουργούν και να παρουσιάζουν παραστάσεις, να διασκεδάζουν δημιουργικά στον ελεύθερο τους χρόνο.
Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν δύο μη χρηστικά αντικείμενα μαζί τους –κάτι που δεν χρησιμοποιούν, όπως ένα παλιό παπούτσι, μια πλαστική κανάτα, μια χτένα, μια ξύλινη κουτάλα, ένα καπέλο κ.ά. (δεν θα πρέπει αυτά τα αντικείμενα να είναι ανθρωπόμορφα, βαριά, εύθραυστα ή αιχμηρά)– που θα τους δώσουν έμπνευση ώστε να τα μετατρέψουν σε κούκλα, αναπτύσσοντας έτσι τη φαντασία τους και την ιδέα της ανακύκλωσης.
Κόστος συμμετοχής: €10 το κάθε παιδί (€7 όταν πρόκειται για αδέλφια) και €5 καθένας από τους γονείς

Κρατήσεις
Για κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να στέλνετε e-mail στο education@sgt.gr ή να τηλεφωνείτε στο 213 0178034, Μυρτώ Λάβδα.
Οι κρατήσεις θέσεων ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του κάθε εργαστηρίου. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024