Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φάκελος» Τάιλερ Ντόρσεϊ: Οι σκέψεις των Μάβερικς, η επιστροφή στην Ευρώπη και ο… Ολυμπιακός

«Φάκελος» Τάιλερ Ντόρσεϊ: Οι σκέψεις των Μάβερικς, η επιστροφή στην Ευρώπη και ο… Ολυμπιακός

Τα πάντα για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ανοιχτά στους Μάβερικς, το ενδιαφέρον από την Ευρώπη δεδομένο, όπως και οι «ματιές» του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ υπέγραψε two way συμβόλαιο με τους Μάβερικς πριν από μερικούς μήνες, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του στο Ντάλας.

Στις ΗΠΑ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με τον ομογενή γκαρντ και τις αποδεσμεύσεις στο ρόστερ, ωστόσο χθες οι Μαβς «έκοψαν» 4 παίκτες και κράτησαν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα βέβαια απέκτησαν και τον Φακούντο Καμπάτσο, κάτι που σημαίνει ότι έκλεισαν οι 15 εγγυημένες θέσεις στο ρόστερ και μένουν οι 2 two way, με τη μία εξ αυτών να είναι καπαρωμένη από τον Ντόρσεϊ. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική απόφαση όσον αφορά την οριστική μορφή του ρόστερ των Μάβερικς ακόμα δεν έχει ληφθεί, κάτι που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο να κοπεί ο Ντόρσεϊ παραμένει ανοιχτό.

Η Ευρώπη και η «λατρεία» Μπαρτζώκα

Η περίπτωση Ντόρσεϊ λοιπόν είναι στο… επίκεντρο στην EuroLeague με αρκετές ομάδες να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις. Εξάλλου, ο ομογενής γκαρντ θεωρείται πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους σουτέρ και τους πλέον περιζήτητους, ενώ αν μείνει ελεύθερος πολλοί θα είναι εκείνοι που θα καταθέσουν πρόταση στον Ντόρσεϊ.

Ήδη από χθες το μεσημέρι, όταν και έγινε γνωστή η είδηση από τις ΗΠΑ ότι μπορεί να «κοπεί», ομάδες όπως η Βίρτους Μπολόνια, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Φενέρ ακούστηκαν για την περίπτωσή του, ενώ στο «κόλπο» φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ρόστερ των Ερυθρόλευκων είναι πλήρες, ενώ μοιάζει αδύνατον να κινηθεί για την περίπτωσή του. Παρόλα αυτά υπάρχουν δυο παράγοντες που μπορεί μέσα στη σεζόν ή τις επόμενες μέρες να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο πρώτος και ο πιο σημαντικός είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο έλληνας τεχνικός «λατρεύει» τον Ντόρσεϊ, συνεργάστηκαν άψογα την περσινή σεζόν, ενώ θέλει τέτοιους παίκτες, με το ένστικτο του ομογενούς γκαρντ.

Οι «ματιές» του λοιπόν στην υπόθεση αυτή είναι δεδομένες, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τους προέδρους του Ολυμπιακού και από το κατά πόσο θέλει να ρισκάρει τη χημεία και τις ισορροπίες στην ομάδα. Κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο να συμβεί.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το πώς λειτουργεί ο Ολυμπιακός ως οργανισμός εδώ και πολλά χρόνια. Οι Ερυθρόλευκοι πάντα όταν βρουν μια ευκαιρία στην αγορά και ο προπονητής δίνει το «ΟΚ» την κυνηγούν, πάντα στις δυνατότητές τους. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει το καλοκαίρι την υπέρβαση με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ασχέτως αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν συναίνεσε επειδή είχε συμβόλαιο.

Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με αρκετές περιπτώσεις, όπως η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου ή του Κώστα Σλούκα και πιθανότατα θα ξαναγίνει στο μέλλον. Η διοίκηση και ο Μπαρτζώκας λοιπόν, αν μείνει ελεύθερος από τους Μάβερικς ο Ντόρσεϊ, δεν είναι απίθανο να κινηθούν για εκείνον. Ακόμη κι αν αυτήν τη στιγμή δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Έτσι κι αλλιώς και ο ίδιος ο παίκτης πέρασε καλά στην ομάδα, ενώ και ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος, συν το ότι και οι δυο πλευρές έχουν μια εξαιρετική σχέση. Τα πάντα ωστόσο θα εξαρτηθούν τις επόμενες ώρες και από το αν θα «κοπεί» ή όχι από τους Μάβερικς.

Δείτε τη χθεσινή ανάρτηση του Matteo Andreani:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024