Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φουλ για τους «16» η Τσέλσι, «καθάρισε» τη Μίλαν και στο «Σαν Σίρο» (0-2)

Φουλ για τους «16» η Τσέλσι, «καθάρισε» τη Μίλαν και στο «Σαν Σίρο» (0-2)

Δύο γκολ σε 13 λεπτά ήταν αρκετά για την Τσέλσι που έφυγε με το διπλό από την Ιταλία, επικρατώντας της Μίλαν με 2-0! Στην κορυφή του ομίλου οι «μπλε» που ετοιμάζονται για τους «16»! Χωρίς νικητή η αναμέτρηση της Κροατίας, με την Ντιναμό και τη Σάλτσμπουργκ να μένουν στο 1-1 και να αφήνουν τα πάντα ανοιχτά.

Ήταν να μην πάρει φόρα η Τσέλσι του Γκράχαμ Πότερ. Οι Λονδρέζοι μοιάζουν πλέον με τρένο που δεν σταματάει και αν μη τι άλλο η Μίλαν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη: 3-0 την περασμένη εβδομάδα στο «Στάμφορντ Μπριντζ», 2-0 (Ζορζίνιο 21΄πεν, Ομπαμεγιάνγκ 34΄ ) και στο Σαν Σίρο σε έναν λογαριασμό που επανέφερε για τα καλά τους Μπλε σε τροχιά πρόκρισης από τον 5ο όμιλο.

Αν προσθέσει κανείς και τις διαδοχικές νίκες στη Premier League (με Κρίσταλ Πάλας, Γουλβς) έχει μπροστά του ολόκληρο το παζλ του Οκτώβρη για μια ομάδα που φαίνεται πως βρήκε τον εαυτό της. Η Μίλαν σίγουρα ήθελε, αλλά προφανώς δεν μπορούσε. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η φάση του πέναλτι που έφερε το 0-1 συνδυάστηκε με την αποβολή του Τομόρι! Πώς να αντέξεις με παίκτη λιγότερο για 70+ λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Σπανούλης: «Έκανα στην άκρη για το καλό του Ολυμπιακού, ήταν εύκολο να σκοτώσω τον παίκτη μέσα μου» (vid)

Η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να κάνει το 2/2 απέναντι στη Μίλαν και κατάφερε να «καθαρίσει» μέσα σε μόλις 13 λεπτά. Ο Τομόρι ανέτρεψε τον Μάουντ στο 21ο λεπτό, ο διαιτητής τον απέβαλε και ο Ζορζίνιο φρόντισε να βάλει τις βάσεις του διπλού από νωρίς.

Ο Ιταλός μέσος ευστόχησε στο 21ο λεπτό από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους οι οποίοι δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Δεκατρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει, με τον Γκαμπονέζο να διαμορφώνει το 2-0 με ένα άψογο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» έριξαν τον ρυθμό. Ο Πότερ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κάνοντας έτσι μια συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας. Για την Τσέλσι πάντως, στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Ρις Τζέιμς ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησε αναγκαστικά…

Η Τσέλσι έτσι ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» καθώς έχει να αντιμετωπίσει την Ντιναμό στο Λονδίνο και τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

Η Μίλαν από την άλλη έπεσε στην τελευταία θέση ωστόσο τα πάντα παραμένουν ανοιχτά καθώς βρίσκεται μόλις στο -2 από τη 2η Σάλτσμπουργκ…

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σάλτσμπουργκ «κόλλησαν» στο 1-1 στην Κροατία, αφήνοντας έτσι ανοιχτά τα πάντα. Ένας βαθμός που περισσότερο βοηθάει τους Αυστριακούς, καθώς παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης και στο +2 από Ντιναμό και Μίλαν…

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική του ομίλου:

1.Τσέλσι 7 βαθμούς
2.Σάλτσμπουργκ 6 βαθμούς
3.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 βαθμούς
4.Μίλαν 4 βαθμούς

Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024