
Αμυράς: «Στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων, δεν θα εγκατασταθεί ούτε θα χωροθετηθεί καμία ανεμογεννήτρια»
Ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυράς είπε ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης» σημειώνοντας πως «το ότι μία εταιρεία παίρνει βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα στήσει ανεμογεννήτριες»
«Στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων, δεν θα εγκατασταθεί ούτε θα χωροθετηθεί καμία ανεμογεννήτρια», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.
Ούτε μισή
«Το ότι μία εταιρεία παίρνει βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα στήσει ανεμογεννήτριες», είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
- Διαβάστε επίσης Σύνδρομο της τουρμπίνας – Ένα ανύπαρκτο (;) πρόβλημα υγείας και μια αποζημίωση-μαμούθ
- Διαβάστε επίσης Δασικά αυθαίρετα: Τακτοποίηση για 30 χρόνια
Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης είπε ότι ενώ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως «ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, πόσω μάλλον να κατασκευαστεί», δόθηκε άδεια εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στα καμένα.
«Η περιοχή που κάηκε, κηρύχθηκε αναδασωτέα», υπενθύμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης».
«Δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Έχουν εκδοθεί από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης. Βεβαιώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον επενδυτή ότι ναι, υπάρχει δίκτυο εκεί και χωρητικότητα. Αυτό είναι», είπε ο κ. Αμυράς. Επισήμανε παράλληλα ότι «η κρίση της ΡΑΕ, σχετικά με τη χωροθέτηση ή μη του έργου, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την περιβαλλοντική αρχή η οποία είναι αρμόδια για την αδειοδότηση».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Πλήγματα από Ισραήλ και Χεζμπολά μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ για τον τερματισμό τους
- Έκτακτη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στον Λίβανο
- Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Κίεβο και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση στους δημοσιογράφους
- Η ΕΕ νομιμοποιεί την μεταφορά απελαθέντων σε τρίτες χώρες εκτός ένωσης
- Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ιταλία έγινε αισθητός σε νησιά του Ιονίου
