Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάκης Θεοδωρικάκος προς νέους αστυνομικούς: «Υπηρετούμε τις αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών»

Τάκης Θεοδωρικάκος προς νέους αστυνομικούς: «Υπηρετούμε τις αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών»

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνουν καθήκοντα 

Τους νέους αστυνομικούς που από τη Δευτέρα θα ενισχύσουν την Ελληνική Αστυνομία καλωσόρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας μήνυμα στις τελετές ορκωμοσίας τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αξία της ασφάλειας, η οποία όπως είπε, αποτελεί θεμελιώδες, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνουν καθήκοντα

Ο Υπουργός επεσήμανε πως η αποστολή της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατη και οι νέοι αστυφύλακες καλούνται να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλικοί απέναντι στους πολίτες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι νέοι αστυφύλακες θα ανταποκριθούν επάξια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Οι νέοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022 αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Νέες και νέοι της Αστυνομίας μας,

Από σήμερα όλες και όλοι φέρετε την ιδιότητα του Έλληνα Αστυνομικού. Και, όπως πολύ καλά γνωρίζει η καθεμία και ο καθένας από εσάς, δεν αποτελεί απλά έναν χαρακτηρισμό ή ένα αξίωμα. Αλλά, κάτι πολύ βαθύτερο: Μια φιλοσοφία και στάση ζωής, που θα σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή. Για την κοινωνία μας, η έννοια της Ελληνικής Αστυνομίας συμβολίζει ένα ισχυρό αποτύπωμα ασφάλειας και Δημοκρατίας. Αλλά και μια πεποίθηση προσφοράς, αρωγής, προστασίας σε μια δύσκολη στιγμή.

Γιατί η ασφάλεια δεν αποτελεί θεμελιώδες, μόνο συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Αλλά αποτελεί συνεκτικό στοιχείο και συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας. Γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι εκείνη που εγγυάται την εξέλιξη της κοινωνίας και προϋποθέτει την οικονομική της ανάπτυξη. Αλλά και γιατί, με τη δράση της, αντανακλά δημοκρατικά ήθη, υπηρετεί πατριωτικές αξίες, διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εργαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο σκληρά για την ενίσχυσή της. Ώστε ο κάθε νέος Έλληνας Αστυνομικός να αποτελεί σήμερα το ενεργό μέλος μιας Αστυνομίας σύγχρονης, φιλικής, αποτελεσματικής και ανθρωποκεντρικής που υπηρετεί την κοινωνία και τη δημοκρατική νομιμότητα. Που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τον πολιτών και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τις υπηρεσίες της και να εξελίσσεται. Που μπορεί να παρέχει άρτια εκπαίδευση στο προσωπικό της. Και, που μπορεί να προσφέρει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στα στελέχη της.

Μια Αστυνομία απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με υπηρεσίες ψηφιοποιημένες, απελευθερωμένη από πάρεργα ετών, που δεν έχουν σχέση με την αποστολή της.

Έχοντας στις τάξεις της ένα στελεχιακό δυναμικό ικανότατο να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις κάθε εποχής, που γεννά η κοινωνική εξέλιξη.

Σας καλωσορίζω σήμερα στη μεγάλη μας οικογένεια. Την Ελληνική Αστυνομία. Πυξίδα της δράσης μας, το Σύνταγμα και οι νόμοι της πατρίδας. Ορίζοντάς μας, οι αξίες της ενότητας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Αποστολή μας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε κάθε πολίτη.

Ξεκινάτε σήμερα μια πορεία εθνικής και κοινωνικής προσφοράς, φτάνοντας στη δικαίωση χρόνιων επιδιώξεων και προσπαθειών. Γνωρίζω καλά πως η σημερινή στιγμή αποτελούσε για εσάς και τις οικογένειες σας όνειρο ετών. Αντιλαμβάνομαι πως σήμερα η ακτινοβολία του εθνοσήμου που φέρετε επάνω σας φωτίζει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις ψυχές σας. Για αυτό και, προσωπικά, αντλώ σήμερα την ίδια ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Μοιράζομαι τη χαρά σας. Ως πολιτικός προϊστάμενος, ως συνεργάτης, ως συνοδοιπόρος. Πάνω από όλα ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, εν ονόματι του οποίου σας καλωσορίζω σήμερα. Εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα ανταποκριθείτε επάξια στις προσδοκίες που απορρέουν από τη σύνθετη αποστολή που ξεκινάτε.

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024