Ενεργειακή κρίση: Ο Ερντογάν ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους
«Εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» υποστήριξε τόνισε ο τούρκος πρόεδρος
Με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… χαιρέκακος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα κρυώσουν τον χειμώνα, «όμως εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα!
«Στα κοινοβούλιά τους μοιράζουν κουβέρτες και παπλώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς πόρους, και σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση.
Διαβάστε επίσης: Το ακραίο σενάριο περικύκλωσης ελληνικού νησιού από τουρκικά πλοία – Η παγίδα που πρέπει να αποφύγει η Αθήνα
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα
Στα βήματά του ο Τσαβούσογλου
Υπενθυμίζεται πως, προ ημερών, σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χλεύασε τους ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.
«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.
Όπως έσπευσε να πει, δε, «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
- Betsson: To Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις και Σούπερ Προσφορά*
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442