Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Connect We Stand 3», το πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντιμού για νέους στη Θεσσαλονίκη

«Connect We Stand 3», το πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντιμού για νέους στη Θεσσαλονίκη

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις, η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας.

Το Connected We Stand είναι ένα Πολυθεματικό Φεστιβάλ Εθελοντισμού με επίκεντρο τους νέους και τις νέες και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σπετεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.

Ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, dj sets, χορός, θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Συναντήσεις του Υφ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Ν. Γιατρομανωλάκη για την πολιτιστική ανάπτυξη της Κέρκυρας

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει ήδη πραγματοποιηθεί 2 χρονιές με επιτυχία, το 2019 σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ στην Πλατεία Συντάγματος και στην Αίθουσα Μετρό του Συντάγματος με περισσότερους από 100.000 επισκέπτες καθώς και το 2020 ψηφιακά μέσω της εφαρμογής για κινητά Connect Your City, με την υλοποίηση 10.000 εθελοντικών δράσεων, 40.000 θεατών και περισσότερων από 4.500 εθελοντών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITY, Χ.Α.Ν.Θ.,  Infinity Greece, AddArt,  Fabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ESN Thessaloniki, Actionaid Hellas, ΕΨΥΚΑ.

Το περιεχόμενο χωρίζεται σε πέντε βασικούς άξονες

• Τέχνες και πολιτισμός

• Αθλητισμός – Ποιότητα Ζωής

• Εθελοντισμός και αλληλεγγύη

• Πράσινη Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

 

Οι δράσεις, οι καλλιτέχνες

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA  και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ  sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, COYOT και Frau Dimitra.

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλογή παιχνιδιών και λοιπά είδη όπως σχολικά και είδη ρουχισμού  με στόχο την υποστήριξη παιδιών θυμάτων  πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι στόχοι του φεστιβάλ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές όραμα του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως σημείο αναφοράς για όλους τους νέους και νέες των Βαλκανίων, η δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής συνείδησης, η ανάδειξη πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, η αύξηση του ποσοστού εθελοντισμού στην Ελλάδα, η ενίσχυση του αισθήματος του ευρωπαίου πολίτη, η ενεργός συμμετοχή των νέων σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η ενημέρωση των νέων για δράσεις και ευκαιρίες στην πόλη τους.

Επίσης, η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλος έλξης και ταξιδιωτικός προορισμός για νέους από όλη την Ευρώπη, ώστε να αναδειχθούν πρόσωπα και πρωτοβουλίες που με την κοινωνική και περιβαλλοντική τους δράση δημιουργούν σημαντικό αντίκτυπο για την κοινωνία

Ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων και νέων καλλιτεχνών

Ενίσχυση πρωτοβουλιών της Κοινωνίας των Πολιτών

Ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από δράσεις προβολής και προώθησης

Παρουσίαση καινοτόμων δράσεων

Αύξηση ποσοστού εθελοντισμού

Ενημέρωση για δράσεις και ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Θεσσαλονίκη

Δημιουργία ενός περιβαλλοντικά ουδέτερου Φεστιβάλ

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το https://connectedwestand.connectyourcity.eu/.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024