Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβενία – Πολωνία 87-90: Το NBA… υποκλίθηκε: Έξω και ο Ντόντσιτς, στα ημιτελικά η τρομερή Πολωνία

Σλοβενία – Πολωνία 87-90: Το NBA… υποκλίθηκε: Έξω και ο Ντόντσιτς, στα ημιτελικά η τρομερή Πολωνία

Έπειτα από ακόμα ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η Πολωνία πραγματοποίησε μια τεράστια έκπληξη νικώντας τη Σλοβενία με 90-87 και αφήνοντας εκτός ημιτελικών την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Σε αυτό που εξελίσσεται στο Eurobasket των εκπλήξεων και σε ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, η Πολωνία έριξε στο «καναβάτσο» την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς νικώντας με 90-87, σε ακόμα ένα ματς με τρομερή εξέλιξη και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Διαστημική εμφάνιση του Ματέους Πονίτκα που έκανε triple double από την 3η περίοδο.

Οι Πολωνοί, έχοντας τον ρόλο του αουτσάιντερ, μπήκαν πολύ καλά στο ματς και με οδηγούς τους Πονίτκα και Σλότερ έβαλαν δύσκολα στη Σλοβενία που είχε τον Λούκα Ντόντσιτς σε κακή εκτελεστικά βραδιά. Ωστόσο η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ (26-29).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πολωνοί έκαναν μαγικά πράγματα στο παρκέ, με τους Πονίτκα και Σλότερ να έχουν άξιο συμπαραστάτη τον Μπαλτσερόφσκι και να φτάνουν να προηγούνται μέχρι και με 23 πόντους απέναντι σε μια Σλοβενία που έμοιαζε να παραπαίει. Το 39-58 του ημιχρόνου έλεγε την απόλυτη αλήθεια για το ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα σε ό,τι είχε προηγηθεί, η Σλοβενία έβγαλε τρομερή αντίδραση και με τον Ντόντσιτς να βάζει κάποια σουτ, αλλά κυρίως να έχει δημιουργικό ρόλο και σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη αστοχία των Πολωνών, οι απερχόμενοι πρωταθλητές κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς και να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Στην τέταρτη περίοδο όλα κρίθηκαν από τις λεπτομέρειες, οι Πολωνοί έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, ενώ 3 λεπτά πριν το τέλος ο Λούκα Ντόντσιτς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, Πονίτκα και Σλότερ ήταν αυτοί που έδωσαν τα τελικά χτυπήματα στους Σλοβένους με το σκορ να μένει στο 87-90 και την Πολωνία να πανηγυρίζει μια επική πρόκριση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-29, 39-58, 63-64, 87-90

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024