Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»

Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»

Η νέα ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού κινούμενου σχεδίου επικεντρώνεται στην Πένι την πολική αρκούδα και τις δύο μαμάδες της.

Αγαπημένη από το κοινό προσχολικής ηλικίας ανά τον πλανήτη, η Πέπα το Γουρουνάκι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα -και δημοφιλή- ζώα κινουμένων σχεδίων.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία επικεντρώνεται γύρω από ένα 4χρονο γουρουνάκι και την οικογένειά της, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής της, Entertainment One. Έχει χαρακτηριστεί «παγκόσμιο φαινόμενο», αν και έχει επίσης αντιμετωπίσει κάποιες επικρίσεις για την ενίσχυση των στερεοτύπων των φύλων, καθώς παρουσιάζει μια πυρηνική οικογενειακή δομή με έναν μπαμπά που εργάζεται και μια μαμά που μένει στο σπίτι.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η απόφαση του προγράμματος να παρουσιάσει το πρώτο του ομόφυλο ζευγάρι προκάλεσε θετική αίσθηση. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου με τίτλο «Οικογένειες», το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη 6/9/2022 στο Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου γίνεται η παραγωγή της Πέπα, ο ομώνυμος χαρακτήρας συστήθηκε στις μητέρες της φίλης Πένι της Αρκουδίτσας.

Ενώ ζωγράφιζε ένα πορτρέτο της οικογένειάς της, η Πένι εξήγησε: «Ζω με τη μαμά μου και την άλλη μου μαμά. Η μία μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαμά μαγειρεύει μακαρόνια».

Photo: YouTube

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τους Βρετανούς animators Μάρκ Μπέικερ και Νέβιλ Άστλι, τρέχει από το 2004. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια της ιστορίας του που εμφανίζεται ένα ομόφυλο ζευγάρι, κάτι που ήρθε κατόπιν προτροπής ενός διαδικτυακού αιτήματος που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019, ζητώντας από την εκπομπή, η οποία προβάλλεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και έχει κερδίσει τρία βραβεία BAFTA, να παρουσιάσει γονείς του ίδιου φύλου. Το αίτημα συγκέντρωσε σχεδόν 25.000 υπογραφές τα τελευταία χρόνια.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν την Πέπα βρίσκονται σε ηλικία που τους προκαλεί εντύπωση», έγραψαν οι δημιουργοί της αναφοράς. «Ο αποκλεισμός των ομόφυλων οικογενειών θα τους διδάξει ότι μόνο οικογένειες με έναν γονέα ή δύο γονείς από διαφορετικού φύλου είναι φυσιολογικές. Ο Ρόμπι Ντε Σάντος, διευθυντής επικοινωνίας και εξωτερικών υποθέσεων της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, Stonewall, χαρακτήρισε «φανταστική» την εικόνα μιας οικογένειας του ίδιου φύλου στην Peppatown.

«Πολλοί από αυτούς που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν και οι ίδιοι δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και θα σημαίνει πολλά για τους γονείς και τα παιδιά το γεγονός ότι οι εμπειρίες τους εκπροσωπούνται σε ένα τόσο εμβληματικό παιδικό πρόγραμμα», δήλωσε στο BBC.

Η Πέπα δεν είναι σε καμία περίπτωση το πρώτο παιδικό πρόγραμμα που παρουσιάζει ζευγάρια του ίδιου φύλου. Το αμερικανικό καρτούν Άρθουρ, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ ετών, κέρδισε επαίνους το 2019, αφού έδειξε έναν γάμο ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια της 22ης σειράς του. Τότε, η υπεύθυνη παραγωγής είχε δηλώσει ότι «είναι σημαντικό να εκπροσωπείται το ευρύ φάσμα των ενηλίκων στη ζωή των παιδιών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024