Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου» στην Ίμβρο

Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου» στην Ίμβρο

Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογρααφικό υλικό από το οδοιπορικό του Νίκου Κουκή στην Μικρά Αγία Άννα, τόπο άσκησης μεγάλων μορφών του αγιορείτικου αναχωρητισμού, που πραγματοποίησε το 1994, με αφορμή την πανήγυρη της καλύβης του Τιμίου Προδρόμου.

Έκθεση φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας, με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Διαβάστε επίσης: «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες», επετειακή έκθεση στη Ροτόντα τον Σεπτέμβριο

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης και παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό του Νίκου Κουκή στην Μικρά Αγία Άννα, τόπο άσκησης μεγάλων μορφών του αγιορείτικου αναχωρητισμού, που πραγματοποίησε το 1994, με αφορμή την πανήγυρη της καλύβης του Τιμίου Προδρόμου.

Η έκθεση και τα έργα από το βίο των μοναχών

Ο Θεσσαλονικιός φωτογράφος «συλλαμβάνει» με τον φακό του στιγμιότυπα από τον λατρευτικό και τον καθημερινό βίο των μοναχών, από την προετοιμασία του αγιορείτικου πανηγυριού, από την πορεία των προσκυνητών προς τον προορισμό τους.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στο επετειακό εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από την γέννηση του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ίμβρίου (22 Δεκεμβρίου 1722) και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024