Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαφορετικές εικόνες του λιμανιού της Ύδρας, στην έκθεση της Ίριδας Γιαννακοπούλου

Διαφορετικές εικόνες του λιμανιού της Ύδρας, στην έκθεση της Ίριδας Γιαννακοπούλου

Η καλλιτέχνης αποδίδει στα έργα της την εμπειρία της ενότητάς της με τον κόσμο, στα όρια του εσωτερικού με το εξωτερικό: το βλέμμα της κατοικεί τον κόσμο, σχεδιάζοντάς τον.

Στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα, εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, ατομική έκθεση ζωγραφικής της  Ίριδας Γιαννακοπούλου, με τίτλο «to the Moon & back» [λιμάνι Ύδρας].

Διαβάστε επίσης: Πέτρα ελευθερίας και δύναμης: Αναδρομική έκθεση της χαράκτριας Βάσω Κατράκη

H Ίρις Γιαννακοπούλου σχεδιάζει αντί να γράφει: η προσωπική γραφή της μια χαρακτηριστική μαύρη γραμμή που, αποτυπώνοντας με ταχύτητα φευγαλέες στιγμές, δίνει έκταση και διάρκεια στον βιωματικό χώρο και χρόνο.

Τα αντικείμενα, φτιαγμένα από περιγράμματα και χρωματικές διαφάνειες, μεταμορφώνονται διαρκώς από την κίνηση ενός κόσμου υφασμένου από θάλασσα, άνεμο και φως, ζωοδότη και διαρκώς παλλόμενο.

Τι θα δούμε στην έκθεση

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου, διαφορετικές εικόνες του λιμανιού της Ύδρας ζωγραφίζονται με γλαφυρά χρώματα: η περήφανη υδραίικη σημαία ανεμίζει με τον γλάρο να στέκεται στο ιστίο της, οι καφετιές πέτρες των σπιτιών φωτίζονται από τον απογευματινό ήλιο, η φορτηγίδα – τοπόσημο δένεται με τους κάβους της στη γη του νησιού.

Ανάλαφρα, τα ιστιοπλοϊκά ταξιδεύουν στην έκθεση, από την Ύδρα, στο Αγκίστρι, την Αίγινα, τις Σπέτσες, τον Πόρο.

Ένα αφήγημα του Αργοσαρωνικού ως προσωπική Ιθάκη. Η λαχτάρα και η ανακάλυψη ενός τόπου, όπου το αγκυροβόλι είναι ασφαλές και η καρδιά γεμάτη, να βυθίζεται στο τοπίο σα να βουτά στα κρυστάλλινα νερά μιας πληρότητας χωρίς χρόνο, ζωντανής και ζωτικής. Τώρα βιράρει τα πανιά και ταξιδεύει μέχρι το φεγγάρι και πίσω.

Αποσπασμένα από την κλίμακα και την  αφηγηματική συνέχεια των τετραδίων της, στην έκθεση «to the Moon & back» η Ίρις Γιαννακοπούλου καλεί το κοινό να ταξιδέψει στα τοπία της με την επίμονη ελαφρότητα ενός παιδιού και τη ζωτική σταθερότητα ενός μητρικού βλέμματος.

Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 & 19:00-23:30

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024