
Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω την δήλωση Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού
Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Για αναβίωση της θεωρίας του εσωτερικού εχθρού «στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλεύτων» μιλά ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, καταδικάζοντας απερίφραστα την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής , Χαράλαμπου Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής «περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών».
«Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις», τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Νέο θεσμικό ολίσθημα
«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών» αναφέρει ο Ιλχάν Αχμέτ και προσθέτει:
«Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.
Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».
- Κόντρα Σδούκου-Αποστολάκη για τους «πελάτες» της Δεξιάς: «Εποχές γερμανοτσολιάδων» – «Πανικόβλητη κυβερνητική προπαγάνδα»
- Γαλλία: Καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι κατά του Ισραήλ – «Ανεύθυνη ενέργεια, αυξάνει τις εντάσεις»
- Ρωσία: Ξύπνησε το ηφαίστειο Σιβελούτς στην Καμτσάτκα – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 11.000 μέτρων
- Tι προτιμά η Ούμα Θέρμαν; Ρόλους καλών ή κακών γυναικών;
- Ολυμπιακός – ΔΕΚΑ 94-85: Πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» στο Gen A Stars U16 με Σπανούλη, Χριστοδούλου
- Aστυνομικές επιχειρήσεις σε Iλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα
