Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εμβληματικός ρόλος που μισεί περισσότερο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο εμβληματικός ρόλος που μισεί περισσότερο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Είναι λογικό έτσι όπως το εξηγεί: «Τον μισούσα και ήταν ένας από τους πιο ναρκισσιστικούς, ρατσιστικούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου».

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σπουδαία υποκριτικά ταλέντα στον κόσμο λόγω της απίστευτης φιλμογραφίας του, γεμάτης από έργα-σταθμούς. Από την αρχή κιόλας της αναγνωρισμένης κινηματογραφικής του καριέρας, από τότε δηλαδή που ήταν lolita boy, ο Ντι Κάπριο συνοδεύτηκε από υπέροχες ερμηνείες που τον εκτόξευσαν σε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία και διασημότητα.

Ενώ πολλοί θαυμαστές εξακολουθούν να αναβιώνουν τις παλαιότερες κλασικές ταινίες του Αμερικανού ηθοποιού, όπως ο Τιτανικός και το Catch Me If You Can, άλλοι περιμένουν κάθε χρόνο την τελευταία του δουλειά. Πέρυσι προκάλεσε τεράστια κουβέντα για την ερμηνεία του στην ταινία Don’t Look Up, ένα σκληρό σατιρικό έργο του Adam McKay που διερευνούσε τη στάση της ανθρωπότητας απέναντι στην περιβαλλοντική κατάρρευση -η ταινία δημιούργησε τόσο λάτρεις όσο και εχθρούς.

Δεδομένου ότι ο Ντι Κάπριο έχει φτάσει πλέον στην κορυφή της κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει τον πλήρη έλεγχο των έργων στα οποία συμμετέχει και αυτή τη στιγμή συνεργάζεται ξανά με τον ανυπέρβλητο σκηνοθέτη Mάρτιν Σκορτσέζε σε μια νέα παραγωγή. Ωστόσο, υπάρχει μία ταινία που ο Λεονάρντο ένιωσε ότι δεν του ταίριαζε καθόλου ο ρόλος που κλήθηκε να υποδυθεί, αλλά αποφάσισε να συμμετάσχει ούτως ή άλλως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια ηθοποιός αρνήθηκε τον ρόλο της πρωταγωνίστριας στον Τιτανικό;

Αυτή η ταινία δεν ήταν άλλη από το Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου έπαιξε το ρόλο του Κάλβιν Κάντι, ενός σκοτεινού ιδιοκτήτη φυτείας, του οποίου η φύση ήταν κατά βάση βίαιη. Σύμφωνα με τον Ντι Κάπριο, ήταν ανήσυχος για την ενσάρκωση μιας τέτοιας φιγούρας, επειδή πήγαινε κόντρα σε όλα όσα υποστήριζε, σε όλες του τις αρχές.

Φρικιαστικός χαρακτήρας

«Ήταν αυτός ο απίστευτα ενδιαφέρον, φρικιαστικός χαρακτήρας», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του σχολιάζοντας τον άχαρο ρόλο. «Θέλω να πω, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα σε αυτόν τον άνθρωπο με το οποίο θα μπορούσα να ταυτιστώ. Τον μισούσα και ήταν ένας από τους πιο ναρκισσιστικούς, ρατσιστικούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου».

Όταν κυκλοφόρησε, η ταινία σίγουρα δέχτηκε πολλές αντιδράσεις από προσωπικότητες όπως ο Σπάικ Λι, ο οποίος επέκρινε τον Ταραντίνο για τη χρήση ρατσιστικής γλώσσας και υποστήριξε ότι η ταινία ήταν ασεβής. Ωστόσο, ο Ντι Κάπριο δέχθηκε ενθάρρυνση από τους συμπρωταγωνιστές του Σάμιουελ Τζάκσον και Τζέιμι Φοξ.

Ο ηθοποιός δήλωσε: «Μια από τις καθοριστικές στιγμές για μένα ήταν αυτή η αρχική ανάγνωση, αναρωτήθηκα αν έπρεπε να είναι τόσο βίαιος και τόσο αποτρόπαιος ο χαρακτήρας και ήταν ο Σαμ και ο Τζέιμι που είπαν: «Αν το γλυκάνεις αυτό, οι άνθρωποι θα δυσανασχετήσουν. Πρέπει να ωθήσεις αυτόν τον τύπο στα άκρα». Αυτό ήταν που με πυροδότησε να μπω με τον τρόπο που μπήκα στον χαρακτήρα».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024