
Νιγηρία: Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο διά λιθοβολισμού ως ένοχοι για ομοφυλοφιλία
Όλοι τους «ομολόγησαν το έγκλημα» της ομοφυλοφιλίας.
Ισλαμικό δικαστήριο στην Πολιτεία Μπαουτσί της βόρειας Νιγηρίας καταδίκασε σήμερα τρεις άνδρες σε θάνατο δια λιθοβολισμού, αφού τους έκρινε ένοχους για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας που τους συνέλαβε.
Οι κάτοικοι της βόρειας Νιγηρίας είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι και οι Πολιτείες χρησιμοποιούν τα ισλαμικά δικαστήρια που εφαρμόζουν τη σαρία για να τιμωρούν «εγκλήματα» όπως η μοιχεία και η βλασφημία.
Ομολόγησαν το «έγκλημα»
Ο Άνταμ Νταν Κάφι, ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας Χίσμπαχ στην περιοχή Νίνγκι της Μπάουτσι είπε ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 14 Ιουνίου και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου.
Όλοι τους «ομολόγησαν το έγκλημα» αν και δεν εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, είπε ο Κάφι.

Ο ένας από τους καταδικασθέντες είναι 70 ετών.
Όλοι τους μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Η θανατική ποινή που επιβάλλεται από τα ισλαμικά δικαστήρια στη Νιγηρία πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τον κυβερνήτη της κάθε Πολιτείας.
- Το Ισραήλ από ψηλά μετά τις ιρανικές επιθέσεις: Drone καταγράφουν ζημιές μετά τα χτυπήματα
- Η Ιρανή ποιήτρια Πάρνια Αμπάσι και η οικογένειά της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
- Στον «πάγο» ο Γκιόκερες – Το εναλλακτικό πλάνο της Άρσεναλ με Γουότκινς και Σέσκο
- ΝΔ: Εκλογή Σκρέκα τη Δευτέρα στη θέση του γραμματέα με το βλέμμα στο συνέδριο και εκλογές 2027
- Πορτοκάλια: Ο φυσικός χυμός πιο… αφύσικος από ποτέ – Ενισχυτές γεύσης vs πορτοκάλια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις