Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για γάμους ομοφύλων στην Ελλάδα

Πράσινο φως για γάμους ομοφύλων στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το δικαίωμα να πραγματοποιούν πολιτικό γάμο άτομα του ιδίου φύλου εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, η κυβέρνηση έχει καταρχήν υιοθετήσει το σχετικό αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ωστόσο καθυστερεί η θέσπιση διότι δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση, με το θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων που θα απορρέουν από γάμους αυτής της μορφής.

Επίσης, απαιτείται και σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να παρακαμφθεί η υπ’ αριθμ. 1428/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει σχετική απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Οπως αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη απόφαση, «υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες». (Το Εφετείο Δωδεκανήσου είχε ακυρώσει γάμο δύο ατόμων του ιδίου φύλου που είχε τελεστεί στο δημαρχείο της Τήλου).

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τη βοήθεια του αντίστοιχου υπουργείου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά και τους αναγνωρίζονται και πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν από το ζευγάρι. Οπως μου αναφέρεται σχετικά, πρόκειται για μία μεταρρυθμιστική τομή στα όσα ισχύουν σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024