Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «νόμος» του Ντόρσεϊ στα μεγάλα παιχνίδια

Ο «νόμος» του Ντόρσεϊ στα μεγάλα παιχνίδια

Ο Ντόρσεϊ είναι παίκτης για μεγάλα παιχνίδια και το απέδειξε και χθες στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 78-72 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν το 2-0 και θέλουν μια νίκη ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

‘Εχουμε πει πολλές φορές για την χαώδη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες και αυτό επιβεβαιώθηκε και στον χθεσινό τελικό, με την εφαρμογή του «νόμου του Ντόρσεϊ».

Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ήταν ο ηγέτης της μεγάλης αντεπίθεσης του Ολυμπιακού με συνεχόμενα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη.

Τα μεγάλα παιχνίδια θέλουν κότσια και ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ηγετική παρουσία. Ο Σλούκας, ο Ντόρσεϊ, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου και άλλοι για να μην ξεχνάμε Γουόκαπ, Φαλ και Μακίσικ.

Πάμε όμως να δούμε τι έκανε ο Ντόρσεϊ στο τρίτο δεκάλεπτο για να γίνει το εντυπωσιακό 23-2 για τους πειραιώτες.

Ο Αμερικανός έκανε πράματα και θάματα με μεγάλα τρίποντα και εξαιρετικής δυσκολίας προσπάθεια, φωνάζοντας ότι θέλει να κάνει πραγματικότητα αυτό που έγραψε στα social media, το 3-0.

Ο Σλούκας σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν μόνος, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καλές επιλογές σε πολλές επιθέσεις.

Ο Ντόρσεϊ όμως το πήρε πάνω του κι όταν ο Αμερικανός τα έβαλε (σχεδόν) όλα, τότε Βεζένκοφ και Σλούκας καθάρισαν το παιχνίδι με μεγάλα σουτ και άμυνα για σεμινάριο.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός έπαιξε στο τρίτο δεκάλεπτο μπάσκετ που δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός.

Φάνηκε άλλωστε ότι η μία ομάδα έκανε πάρτι την στιγμή που η άλλη «έχανε τη γη απ’ τα πόδια της».

Και δεν ήταν μόνο η διαφορά των 14 πόντων που έχασε ο Παναθηναϊκός. Ήταν η γενικότερη εικόνα των δύο ομάδων στο παιχνίδι γιατί πολύ απλά η διαφορά των «πράσινων» χάθηκε σε πέντε λεπτά επειδή ο Ολυμπιακός έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Επαναλαμβάνουμε σε πέντε λεπτά και μάλιστα στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Ο Ντόρσεϊ είχε κάνει μεγάλη παιχνίδι και τον περασμένο Δεκέμβρη στην Ευρωλίγκα, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 84-65 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον Αμερικανό να είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 18 πόντους (όσους και ο ΜακΚίσικ).

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός που ηγήθηκε της μεγάλης προσπάθειας του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου, ανατρέποντας την διαφορά 11 πόντων που είχαν οι πράσινοι.

Ο Αμερικανός είχε οδηγήσει την ομάδα του λιμανιού στην κατάκτηση του τροπαίου με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο MVP του αγώνα.

Θυμίζουμε επίσης ότι στον ημιτελικό του Final 4 με την Εφές, όταν οι Τούρκοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά, ο Ολυμπιακός γύρισε στο ματς με επιθετικό κρεσέντο του Αμερικανού, άσχετα αν στο φινάλε ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με το σουτ του Μίσιστς.

Και χθες στο ΟΑΚΑ ο Ντόρσεϊ ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, μπορεί εύκολα να μιλήσει κάποιος για έναν τελικό που κρίθηκε από το «νόμο του Ντόρσεϊ». Όπως και πολλά ακόμα σημαντικά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν, ειδικά κόντρα στους «πράσινους».

Το σκορ της φετινής σεζόν είναι πλέον 6-1 για τον Ολυμπιακό κι αυτό τα λέει όλα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024