Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για να ξεκινήσει όμορφα η αργία του Αγίου Πνεύματος: 10 βήματα για το τέλειο brunch στο σπίτι

Για να ξεκινήσει όμορφα η αργία του Αγίου Πνεύματος: 10 βήματα για το τέλειο brunch στο σπίτι

Ο πρώτος κανόνας για το brunch είναι πως... δεν υπάρχουν κανόνες για το brunch

Αργία για το Δημόσιο και τις τράπεζες είναι η σημερινή γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Για όσους δεν δουλεύουν σήμερα, τι καλύτερο από το να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ένα γευστικότατο homemade brunch!

Σας παρουσιάζουμε τα 10 βήματα για να οργανώσεις ένα τέλειο brunch στο σπίτι!

Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Δείτε αναλυτικά:

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το «brunch menu» δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, το μόνο που χρειάζεται είναι να οργανωθεί σωστά –όλα εναπόκεινται στη φαντασία και ευρηματικότητα του δημιουργού, καθώς και των γευστικών προτιμήσεων τόσο του ίδιου, όσο και των καλεσμένων του.

Ωστόσο, υφίστανται κάποιοι άτυποι κανόνες που μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία του.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μέσα από την ιστοσελίδα checkincyprus.com δίνει 10 συμβουλές για να οργανώσετε ένα τέλειο brunch στο σπίτι.

1. Διακοσμήστε το τραπέζι

Η εικόνα είναι το ήμισυ του παντός. Για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε διακοσμητικά στοιχεία ταυτόχρονα απλά και πολυτελή, στρώνοντας ανάλογα το τραπέζι σας με τραπεζομάντηλα, πιάτα, ποτήρια για χυμό και για σαμπάνια, σερβίτσιο για τσάι και καφέ, πετσέτες. Τα  φρέσκα λουλούδια κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις.

2. Ετοιμάστε τα ροφήματα

Φρέσκος καφές πρέπει να υπάρχει πάντα έτοιμος στην καφετιέρα, εξίσου και ποικιλίες τσαγιού. Άλλες επιλογές είναι η ζεστή σοκολάτα, ένας αντιοξειδωτικός χυμός με λιναρόσπορο και φρούτα, ακόμη και smoothie με κεράσια και γάλα. Απαραίτητα συνοδευτικά  στο τραπέζι είναι η ζάχαρη και το γάλα και φυσικά να προμηθευτείτε σαμπάνια ή λευκό κρασί, γιατί πολλά brunch ολοκληρώνονται  με λίγο αλκοόλ!

3. Σερβίρετε ψωμί

Ένα όμορφο καλάθι με φρέσκο ψωμί, ζυμωτό, μικρές μπαγκέτες, μπριός, αλλά και φρυγανισμένες φέτες από ψωμί για τοστ αποτελεί εγγύηση ενός επιτυχημένου brunch. Μπορείς να φτιάξεις και κρουασάν.

4.Φτιάξτε αβγά

Τα αβγά είναι άτυπος κανόνας των brunch. Οι επιλογές των συνταγών είναι αμέτρητες. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, μπορούν να σερβιριστούν τηγανητά αβγά,αλλά υπάρχουν ιδιαίτερες συνταγές όπως αβγά μπένεντικτ, μπρουσκέτες με αβγά ποσέ, ομελέτα με αβοκάντο και γεμιστά αβγά, που μπορείτε να ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.

5. Φτιάξτε pancakes

Οι τηγανίτες συνόδευσαν εξ αρχής τη συνήθεια των brunch και έγιναν απαραίτητες. Γλυκές ή αλμυρές, αρκεί να βρούμε τις γεύσεις που μας ταιριάζουν: τηγανίτες με μπέικον, με σάλτσα βουτύρου και μέλι, με μούσλι και μήλο.

6.Φτιάξτε πίτες

Μία εναλλακτική, αλλά χορταστική επιλογή αποτελούν οι πίτες. Από  παραδοσιακές, όπως χορτόπιτες, τυρόπιτες και άλλες, μέχρι πιο μοντέρνες εκδοχές όπως μία quiche με ζαμπόν και γραβιέρα, εμπλέκουν παράδοση με κουζίνα, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους.

7. Φτιάξτε κέικ και muffins

Τα κέικ και τα συνοδεύουν εξαιρετικά τον καφέ και το τσάι. Κέικ μήλου, κέικ σοκολάτας, muffins καρότου, muffins με ζαμπόν και γραβιέρα, η ποικιλία είναι μεγάλη και μπορεί να καλύψει κάθε γευστική απαίτηση.

8. Φτιάξτε μικρά σάντουιτς

Αν είστε λάτρεις των σάντουιτς και έχετε χρόνο για να ετοιμάσετε αρκετά από αυτά, ένας δίσκος με σάντουιτς με αβγοσαλάτα, ή με πέστο, ή με μοτσαρέλα και ντομάτα ή και με τόνο θα ευχαριστήσει αρκετούς από τους καλεσμένους σας.

9. Σερβίρετε φρούτα

Τα φρούτα δεν θα ικανοποιήσουν μόνο όσους δεν τρώνε αρκετά ή επιλέγουν να τρώνε υγιεινά, αλλά όλους, αφού μία πιατέλα με ποικιλία φρούτων της εποχής φωτίζει και δίνει μία δροσερή νότα στο τραπέζι σας.

10. Φτιάξτε γλυκά

Αν η εικόνα είναι το ήμισυ ενός επιτυχημένου , το γλυκό είναι η ολοκλήρωση αυτής της επιτυχίας. Τούρτα σοκολάτας, κλαφουτί με βύσσινα, τάρτα με φρούτα, πουτίγκα και άπειρες άλλες επιλογές, πάντα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, εγγυώνται την επιβράβευση των καλεσμένων σας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024